Foto: MUP Srbije

REKORD

NAJVEĆA ZAPLENA MARIHUANE NA GRADINI: Tonu i po droge krio u mekinjama

Sumnja se da je uhapšeni D. P. bio zadužen samo za transport robe do Turske

Crna Hronika

D. P. (44) uhapšen je juče nakon što je policija na graničnom prelazu Gradina u njegovom kamionu, među džakovima sa stočnom hranom, pronašla i zaplenila čak tonu i 480 kilograma marihuane.

Uhapšen kamiondžija

- Osumnjičeni je bio za volanom kamiona, koji je prevozio 20 tona stočne hrane, uglavnom mekinja. Na granici između Srbije i Bugarske granična policija ga je izdvojila za kontrolu i tada je pronađen zabranjen tovar - kaže naš izvor i dodaje da se sumnja da je uhapšeni D. P. bio zadužen samo za transport robe do Turske. Inače, marihuana je na turskom tržištu značajno skuplja nego na evropskom, a narko-grupa bi od ove pošiljke imala zaradu od oko pet miliona evra.

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, kaže da je reč o jednoj od najvećih zaplena koju je srpska policija imala u poslednjih desetak godina.

Pohvale za policajce

- Želim da pohvalim ozbiljan trud pripadnika granične policije, koji su napornim višemesečnim radom došli do informacija čiji je rezultat ova velika zaplena. Reč je o nastavku borbe protiv narko-trafikinga, na kome insistiram od prvog dana kada sam postao ministar unutrašnjih poslova - rekao je ministar i dodao da će uručiti nagradu direktoru policije, načelniku Uprave granične policije, ali i svima onima koji su učestvovali u ovoj akciji.

Kurir.rs/B. T. Foto: MUP Srbije