Foto: Marina Lopičić

Vanredno stanje kod demokrata

POBUNA U DS, DEMOKRATE USTALE PROTIV ŠEFA STRANKE: Lutovac prekršio odluku o bojkotu, ovo je SKANDAL!

Iako je na GO odlučeno da se izbori bojkotuju, a da se nastavi borba za fer izbore, Lutovac samo dan nakon sednice rekao da nije reč ni o kakvom uslovnom bojkotu, već samo o bojkotu, i da se drugi deo odluke - borba za fer izbore odnosi na neke sledeće izbore. Slobodan Milosavljević ga prvi upozorio da poštuje volju GO

Politika
> 11:54h

Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke samo dan nakon sednice Glavnog odbora prekršio je odluku o bojkotu izbora.

Naime, na sednici GO DS, održanoj u subotu, 14.septembra, doneta je odluka da se ide na bojkot, ali da se, istovremeno, nastavi borba za fer i poštene izbore. Međutim, Lutovac je sinoć u emisiji "Utisak nedelje" kazao da nije reč ni o kavom uslovnom bojkotu, već samo bojkotu, a da se drugi deo odluke - borba za fer i slobodne izbore odnosi na neke naredne izbore.

- Nikad se nije desilo ništa slično, od Zorana Đinđića do danas, da predsednik stranke krši odluku donetu na Glavnom odboru stranke. To je skandal - kaže izvor Kurira iz DS.

Na Lutovčev potez prvi je reagovao funkcioner te stranke Slobodan Milosavljević na Tviteru koji je podsetio šefa da svi moraju da poštuju odluke Glavnog odbora.

- Ponosan na praznik demokratije na sednicama GO DS i DS ujedinjena. DS konstatovala da u sadašnjim okolnostima nema uslova za fer i ravnopravnu izbornu takmicu, te donela odluku da u ovim okolnostima neće učestvovati na izborima, ali da nastavlja borbu. Svi da poštuju odluke GO - napisao je Milosavljević.

Njegov tvit je lajkovalo nekoliko demokrata, uključujući i Dragoslava Šumarca, bivšeg ministra građevine.

Kurir.rs/E.K./Foto:Kurir/Marina Lopičić