Foto: Profimedia

radila za crkavicu

PAZITE GDE SE ZAPOŠLJAVATE U HRVATSKOJ: Radnica odgovorila gazdi na uvredu, on je zalepio za zid, ni najjači sedativ joj sad ne pomaže

Devojka koja je na dubrovačkom području radila sezonu doživela je loše iskustvo koje je podelila u Fejsbuk grupi Poslovi u Dubrovniku.

Hrvatska

"Radila sam pet meseci u jednom dubrovačkom restoranu za pet i po hiljada kuna (750 evra) i smeštaj, bez slobodnog dana, a nedelju sam radila po celi dan. Samo su me jednom pustili da idem kući na šest dana radi škole koju sam izvanredno polagala. Psihički sam pucala dan za danom i došla sam na ivicu ludila", napisala je ova bivša radnica restorana na Brgatu.

"Dotaknuo me u nešto što me jako boli, na što sam ja naravno uzvratila. Inače, priznajem da imam jezik 'kao lopatu', ali na nepravdu nisam nikad dužna ostala, a on je fizički nasrnuo na mene, udario me u glavu, i uhvatio za nadlaktice i tresao od zid. Uvrede nisu bitne jer su privatne, i ne želim da ih iznosim u javnost", navela je ona upozorivši ljude da pazi gde se zapošljavaju.

"Za te pare sam bila spremačica, majstori i konobar, a ne verujem da bi iko to hteo. Vraćam se kući, nisam se oporavila od šoka, a sinoć sam dobila najjači sedativ koji me onesvestio koliko sam bila potresena", napisala je te dodala kako je slučaj prijavila policiji, a najavila je prijavu i Državnom inspektoratu.

Pitali smo Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku o ovom slučaju.

"U odnosu na postavljeni upit možemo potvrditi da je u poslepodnevnim časovima u subotu, 14. septembra, u ugostiteljskom objektu na području Župe dubrovačke, došlo do vređanja dve radnice ugostiteljskog objekta starosti od 50 i 22 godine nakon čega je vlasnik ugostiteljskog objekta na naročito drzak i nepristojan način vređao mlađu zaposlenicu i na nju i fizički nasrnuo, pri čemu 22-godišnjakinja nije zadobila nikakve telesne povrede, napisali su iz policije.

Kurir.rs/Dubrovački vesnik Foto: Profimedia