Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

važan sastanak

VULIN REKAO JASNO KOMANDANTU NATO: Neprihvatljivo je fomiranje vojske Kosova, KFOR je jedini garant bezbednosti na tom prostoru

Politika

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa predsedavajućim Vojnom komitetu NATO vazduhoplovnim maršalom Stjuartom Pičom, koji je u poseti Republici Srbiji. Sastanku je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako se navodi u saopštenju, teme sastanka bile su saradnja NATO-a sa Srbijom, s osvrtom na saradnju sa KFOR-om, kao i regionalni bezbednosni izazovi.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

"Ministar odbrane rekao je da je saradnja sa NATO-om veoma dobra i istakao da takva saradnja pod okriljem Programa 'Partnerstvo za mir' predstavlja optimalni okvir naše saradnje. Prema rečima Vulina, promena namene i zadataka 'Kosovskih snaga bezbednosti' i formiranje 'vojske Kosova' za Srbiju je apsolutno neprihvatljivo i predstavlja izvor nestabilnosti u regionu. Kako je istakao, KFOR predstavlja jedini garant bezbednosti na prostoru Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Ministar Vulin je istakao da je Srbija vojno neutralna i zahvalio što NATO poštuje vojnu neutralnost Republike Srbije.

Vazduhoplovni maršal Pič izrazio je zadovoljstvo saradnjom NATO-a i Srbije i dodao da se ona zasniva na međusobno korisnoj saradnji.

(Kurir.rs/Tanjug)