Foto: Screenshot

bruka

PAKLENI AMERIČKI MARKETING: Evo zašto su Saudijci bili bespomoćni pred napadom dronova! Novi detalji kako oprema koju su im prodale SAD neke stvari radi samo na papiru! (VIDEO)

Višestruke baterije Patriot, razarači Aegis i radari čuvaju saudijsko nebo, ali nisu uspeli da zaustave masovni napad na naftno polje jer njihova stvarne karakteristike nisu ono što SAD reklamiraju, izjavio je izvor iz ruske vojske.

Planeta
> 19:56h

Iskoristivši isporuke oružja SAD-u, Saudijska Arabija je uspela da izgradi „najmoćniji sistem protivvazdušne odbrane u regionu koji pruža potpunu radarsku pokrivenost“, izjavio je u četvrtak visoki ruski vojni izvor, preneo je RT.

Danas postoji 88 lansera Patriot - od kojih je 52 najnovija verzija PAC-3 - koji štite severnu granicu Saudijske Arabije, dodao je on.

Pored toga, tri sistema naoružana sa 100 SM-2 raketama štite saudijsku obalu Persijskog zaliva.

Ali njihova efikasnost je u stvarnim akcijama kada je u pitanju akcija u stvarnom životu, primetio je on.

"Patriot i Aegis sistemi protivvazdušne odbrane ne odgovaraju njihovim karakteristikama po kojima su prodati - neefikasni su protiv vazdušnih ciljeva veličine krstarećih raketa", izjavio je on.

"Oni jednostavno nisu u stanju da odvrate neprijateljski napad koji uključuje masovnu upotrebu bespilotnog oružja u stvarnoj borbi", objasnio je.

Govorio je upravo dok se međunarodni mediji bore da otkriju zašto vojska Kraljevine ne može ništa da zaustavi vazdušni napad na naftne objekte Abkaik i naftno polje Kurais.

U četvrtak je državni sekretar Majkl Pompeo pokušao je da opravda neuspeh, rekavši da "neki od najboljih na svetu ne pogode stvari uvek". To bi moglo biti verovatno ako je u toku napada radio samo jedan lanser Patriota, dodao je izvor.

Kurir.rs/farsnews

Foto: Screenshot