Foto: Starsport©

Raskid ugovora

MARKO PECARSKI NAPUSTIO PARTIZAN I PREŠAO U FMP: Kako će grobari reagovati na ovakav razvoj situacije?!

Marko Pecarski od danas i zvanično više nije član Košarkaškog kluba Partizan, navodi se na sajtu kluba.

Košarka

Mladi krilni centar, od početka priprema nije u sastavu crno-belih, a tokom leta su i klub i igrač izrazili stav da je za obe strane bolje da dođe do prekida saradnje.

Kako je igrač izrazio nezadovoljstvo svojim statusom u timu, a stručni štab njegovim igračkim razvojem i napretkom, obavljeni su razgovori nakon kojih je došlo do sporazuma o prekidu saradnje.

Prema potpisanom sporazumu, Marko Pecarski je od danas slobodan igrač, a Partizan će u slučaju da igrač ikada potpiše ugovor sa nekim klubom u NBA ligi, prihodovati 150.000 dolara na ime obeštećenja.

Odmah posle saopštenja Partizana oglasio se i FMP iz Železnika koji je potvrdio da je Pecarski novi član ovog kluba.

"Supertalentovani krilni centar potpisao je sa klubom trogodišnji ugovor i u KK FMP će ostati do jula 2022. godine.

Dolazak Marka Pecarskog u redove FMP-a, još jedno je veliko priznanje za klub koji je tokom prošlosti iznedrio, razvio i promovisao veliki broj svetski priznatih igrača.

U KK FMP Marko Pecarski će imati sve uslove da dalje razvija svoj veliki talenat i napravi veliki korak u svojoj karijeri.

Marko Pecarski je rođen 12. februara 2000. godine u Hihonu, visok je 208 centimetara, a nakon Zemuna, Mega Leksa, Bajerna i Partizana, stiže u Železnik sa epitetom jednog od najvećih talenata evropske i srpske košarke.

Marko Pecarski je kao 17-godišnjak sa reprezentacijom Srbije do 18 godina osvojio 2017. zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj. Samo godinu dana kasnije osvojio je ponovo sa reprezentacijom do 18 godina zlatnu medalju i bio MVP.

Tokom leta 2019. godine bio je član reprezentacije Srbije do 19 godina, kao i selekcije do 20 godina na Evropskom prvenstvu.

KK FMP izražava veliko zadovoljstvo što je još jednom pokazao u praksi da je klub u kome mladi i talentovani igrači vide svoju veliku šansu da se košarkaški razviju, napreduju i naprave značajan iskorak u svojim karijerama."

Kurir sport