Foto: OKS

sjajno

POČELA EVROPSKA NEDELJA SPORTA: Boru pripao Sportski izazov protiv Knjaževca!

U Boru i Knjaževcu danas je održan “Sportski izazov”, iz koga je kao pobednik izašao grad Bor. U ovom gradu danas je vežbalo 3623 građana, što čini 7,4 % od ukupnog broja stanovništva, a u Knjaževcu učešće je uzelo 1468 građana, što čini 4,7 % od ukupnog broja stanovništva.

Ostali sportovi
> 13:07h

Vežbači iz Bora bili su predvođeni strelkinjom Bobanom Momčilović Veličković dok je kapiten Knjaževca bio džudista Aleksandar Kukolj. Otvaranju „Sportskog izazova“ prisustvovali su gradonačelnici oba grada Aleksandar Milikić (Bor) i Milan Đokić (Knjaževac) a predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković obišao je vežbače u Knjaževcu, podržao ih i poručio da se uvek bave sportom.

Bobana Momčilović Veličković istakla je značaj podizanja svesti omladine o važnosti bavljenja fizičkom aktivnošću: „Ponosna sam što sam kapiten svog grada i što su se moji sugrađani odazvali u velikom broju i uzeli učešće u Evropskoj nedelji sporta“.

„Budite uvek aktivni i ne dozvolite da vam godine budu prepreka za bavljenje sportom“, kazao je Aleksandar Kukolj dodavši da je ponosan što je veliki broj građana Knjaževca prepoznao važnost ovakvog događaja i podržao akciju.

Sportski izazov organizuje se sa ciljem da građane Srbije podstakne na redovno bavljenje sportom. Veliki broj aktivnih takmičara, rekreativaca, ljubitelja sporta i članova različitih sportskih orgaizacija učinili su ovaj izazov uspešnim. Učešće u Sportskom izazovu podrazumevalo je uključenje u bilo koji sport, igru ili fizičku aktivnost na 15 minuta.

Sportski izazov je realizovan uz podršku kompanije Coca-Cola. Ovaj top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta ekskluzivni je partner Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima među kojima je i “Sportski izazov”. Coca-Cola kompanija je i najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.

Kompanija Coca-Cola nagradila je škole koje su dovele najviše dece u oba grada kompletima lopti za sve sportove.

„Sportskim izazovom“ izmedju Bora i Knjaževca otvorena je Evropska nedelja sporta, koja se tradicionalno širom Evrope obeležava peti put dok Srbija drugu godinu za redom uzima učešće u ovom projektu.

Evropska nedelja sporta trajaće od 23. do 30. septembra i tokom čitave nedelje u više od deset gradova u Srbiji planirani su različiti sportski događaji koji za cilj imaju promociju zdravog života i podizanje svesti građana o značaju bavljenja fizičkim aktivnostima bez obzira na godine i fizičku spremnost.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: