Foto: Dado Đilas

lider Nove Srbije

VELJA ILIĆ OPLEO PO ĐILASU! Bojkot izbora je glupost! Lično se zalažem za izlazak na birališta!

Velimir Ilić, lider Nove Srbije i doskorašnji bliski partner tajkuna Dragana Đilasa, oštro je napao lidera SZS zbog najavljenog bojkota izbora, poručujući da je to najobičnija glupost.

Politika
> 09:16h

Ilić kaže da će njegova stranka 5. oktobra doneti odluku o bojkotu narednih parlamentarnih izbora, ali da se on lično zalaže za izlazak na birališta. Prema njegovim rečima, Đilas i njegovi saborci namerno etiketiraju sve ljude koji misle drugačije od njih, iako je njihova politika 'povlačenje pred SNS, a ne borba protiv vlasti.

Ilić ističe da opoziciji u Srbiji ne preostaje ništa drugo nego borba, a to je upravo izlazak na izbore.

- Konačnu odluku o bojkotu doneće skupština Nove Srbije. Nadam se da ćemo odlučiti da izađemo na izbore, jer ništa drugo ne preostaje nego borba. Neki su sebe proglasili jedinom opozicijom u Srbiji, odlučili se na bojkot i etiketiraju sve one koji misle drugačije. A šta posle bojkota?! Šta znači bojkot?! Povući ćete se, pustićete Vučića da napravi dvotrećinsku većinu, da promeni Ustav, preda Kosovo, a vi ćete od toga da operete ruke i skinete odgovornost, pa da se onda vratite u politiku kad sve bude završeno?! Ovo nije momenat za povlačenje, već za borbu. I nemojte više da etiketirate nas koji drugačije mislimo... - naglašava Ilić.

Prema njegovim rečima, ovde su u pitanju dve političke borbe.

- Jedna je ta Vučićeva i druga opoziciona borba za vlast. Ovu drugu mi hoćemo da vodimo, borbu za Srbiju. Meni je žao, ali Nova Srbija ničim ni od koga nije ucenjena. Ne idemo po mišljenja u strane ambasade. Jedino za šta se borimo je Srbija - ističe Ilić.

Kurir.rs/Informer