Foto: Starsport©

hit

VLADIMIR STOJKOVIĆ ODBRUSIO MRKELI ZBOG PROZIVKI POSLE DERBIJA: Gledaj svoja posla, bavi se svojim dvorištem!

Golman Partizana Vladimir Stojković govorio je o momentu sa 161. večitog derbija u kom je bio direktan akter.

Fudbal
> 13:01h

Zvezdi nije priznat gol zbog prekršaja Žandera nad Stojkovićem. Mišljenje o ovoj sitaciji imaju svi: od bivših i sadašnjih članova sudijske komisije, čelnika crveno i crno-belih, aktera meča...

foto: Starsport©

A šta o svemu kaže direktan akter sporne situacije.

- Da li oni znaju pravila? Posle toliko godina karijere dobro znam šta je faul. Nemam dilemu. Kad vam neko uđe u telo, da ne pričam da su mi i ruke bile pomerane...”, rekao je golman Partizana Vladimir Stojković za “Sportski žurnal”.

Iz Sudijske komisije je navedeno da ta situacija zahteva analizu, dok sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela tvrdi da je crveno-belima poništen čist gol.

- Poručio bih im da se bave svojim dvorištem. Pogotovo Mrkeli, da gleda više sebe. Siguran sam da mu je posle derbija sve postalo jasno. Znam da ni prošli put, pre godinu dana, nije to bila njegova izjava, kada me je onako napao... - dodao je Stojković.

Tada je Mrkela rekao da je "Stojković za psihijatriju", posle već antologijskog gola Zvezde na derbiju odigranom u septembru prošle godine, kada je lopta "u vazduhu" prešla gol liniju "crno-belih".

foto: Starsport©

Sinoć se povodom ove situacije oglasio i Igor Radojičić, član Sudijske komisije FSS.

"U ovoj situaciji Stojković nije imao kontrolu nad loptom, igrač u crveno-belom dresu, koji po pravilima u tom slučaju sme da ulazi u duel sa njim, igrao je loptom. Ljudi se vode starim pravilima, kada je golman bio zaštićen", rekao je Igor Radojičić za TV Arena sport.

"Nije bilo prekršaja, ovo je bio ispravan start i trebalo je priznati gol. Ne znam iz kog razloga se sudija izvukao iz kaznenog prostora i bio poprilično daleko. Mislim da je igrač Zvezde dirao loptu, golman nema kontrolu, tako da u ovoj situaciji to što je peterac, golmanov prostor, ništa ne znači", odgonetnuo je Radojičić.

Kurir sport / Sportski žurnal

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: