Foto: Kurir/J.S.

20 godina od NATO agresije

DALI ŽIVOT ZA SLOBODU: Porodicama Kraljevčana poginulih u NATO bombardovanju dodeljena priznanja Sveti ratnici

Srbija

Povodom obeležavanja 20 godina od NATO agresije, Udruženje učesnika ratova 1991 - 1999. godine, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje i boračka pitanja i grada Kraljeva, dodelilo je u četvrtak priznanja „Sveti ratnici" porodicama palih boraca.

- Porodicama poginulih ratnika dodelili smo kraljevska priznanja „Sveti ratnici" i plakete našeg udruženja, za šta smo dobili blagoslov episkopa žičkog gospodina Justina. Treba reći da je u ratovima od 1991. do 1999. godine 141 Kraljevčanin dao život za slobodu. Ukoliko ih zaboravimo, zaboravićemo i sami sebe, rekao je ovom prilikom Sreten Lazović, predsednik Udruženja učesnika ratova 1991 - 1999. godine.

foto: Kurir/J.S.

Pomoćnik gradonačelnika Kraljeva Sreten Jovanović naglasio je da grad Kraljevo želeo sa posebnom pažnjom da iskaže podršku porodicama žrtava NATO agresije.

- Ovo je još jedan od načina da se stisne ruka, pruži zagrljaj porodicama onih koji su izgubili svoje najmilije. Pridružujem se apelu da nikada ne smemo da zaboravimo one koji su braneći otadžbinu, dali ono najsvetlije - život, kazao je Jovanović.

U umetničkom delu programa koji je organizovan u Svečanoj sali Grada Kraljeva nastupili su učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“, profesor solfeđa Jadranka Jagličić i izvođač tradicionalne muzike Ivan Lazić, dok je program osmislio pesnik Miloje Radović.

(Kurir.rs/J. S.)