Foto: Profimedia

jezivo

HOROR U NIKŠIĆU: Stariji muškarac se*sualno zlostavljao psa! Na snimku se vidi kako napasnik sedi na klupi, drži i dodiruje životinju

Aktivisti Društva za zaštitu životinja iz Nikšića podneli su krivičnu prijavu protiv starijeg muškarca iz tog grada zbog sumnji da je seksualno zlostavljao psa.

Crna Gora
> 10:41h

Na snimku koji su uz prijavu priložili policiji, vidi se starija muška osoba, koja sedi na klupi, drži psa ispred sebe i rukom neprikladno dira životinju u predelu polnog organa.

Iz nikšićkog Društva Vijestima su rekli da se incident zbog kojeg su podneli prijavu desio u jutarnjim satima, na platou Doma revolucije, u neposrednoj blizini dečjeg igrališta. Nakon odgledanog snimka i pre podnošenja prijave, aktivisti su se konsultovali sa veterinarima.

foto: Vijesti/Filip Roganović

U izveštaju u koji su Vijesti imale uvid, utvrđeno je da kod životinje postoje tragovi na vulvi i na zidovima ranice od nasilne pentracije.

Zbog sumnji da je nad psom vršena nasilna seksualna radnja, veterinar je preporučio da se slučaj prijavi policiji. O psu, navode Vijesti, brinu aktivisti nikšićkog društva.

Vijestima su rekli da ženka za koju sumnjaju da je zlostavljana, živi u blizini Doma revolucije već neko vreme.

Krivični zakon Crne Gore za mučenje životinja predviđa novčanu kaznu ili kaznu zatvora do jedne godine, podsećaju Vijesti.

Kurir.rs/Vijesti/RTS

Foto: Profimedia