Foto: Screenshot

brutalno

NEVIĐEN MASAKR VOJSKE SAUDIJSKOG PRINCA: Pobunjeni Huti objavili jezive snimke uništenja snaga Rijada posle višemesečne ofanzive BOŽIJA POMOĆ (VIDEO)

Jemenski pobunjenici Huti objavili su videosnimke napada za koji tvrde da su ga izveli unutar Saudijske Arabije.

Planeta

Ranije su izjavili da su zarobili hiljade vojnika, uključujući i pripadnike saudijske vojske. Njihov portparol kaže da su vojnu operaciju u regiji Najran na jugu Saudijske Arabije sprovodili poslednjih nekoliko meseci. Dodaje i da je najmanje 500 boraca ubijeno ili ranjeno.

"Naše specijalne jedinice opkolile su veliki broj agresorskih vojnika, koji su upali u naše zasede. Mi smo ih naveli da upadnu u te zasede. Specijalne jedinice su prekinule njihove linije snabdevanja i s istoka i sa zapada. Potom smo stezali obruč sa svih strana. I to se pretvorilo u sveopštu ofanzivu", rekao je portparol Jahja Sari.

Dodao je da su njihove snage izvele raketne napade na nekoliko ciljeva unutar Saudijske Arabije, u oblastima Nejran, Asir i Jazan, u okviru vojne akcije "Božija pomoć".

Saudijska Arabija još nije odgovorila na tvrdnje pobunjenika. Al Džazira nije u mogućnosti da nezavisno potvrdi snimke i tvrdnje koje su objavljene na TV Al-Masira, koja je pod kontrolom Huta.

Jemenski ministar spoljnih poslova iskoristio je obraćanje na Generalnoj skupštini UN-a da napadne one, za koje tvrdi da su odgovorni za rat u njegovoj zemlji.

"Hute podržava Iran, glavni sponzor terorizma u celom svetu. Iran iskorištava resurse svog naroda kako bi mogao da vodi posrednički rat koristeći milicije koje su sposobne za najsitnije oblike uništenja i sabotaže", ističe Muhamed Al-Hadhrami.

Kurir.rs/Al Džazira Foto: Screenshot