ŠTRAJK

DRUGI DAN BLOKADE BEOGRADA ZAVRŠEN! Taksisti i danas protestovali (KURIR TV)

Beograd
> 15:16h

Taksisti su nastavili sa protestima u Beogradu. Potpuno su bili zakrčeni Trg Nikole Pašića i Ulica Kneza Miloša. Haos je bio i na Novom Beogradu. Građani koji su bili primorani da prođu ovim putem u većini slučajeva idu peške.

Najduža kolona, koja je napravila i najveću gužvu, krenula je iz Radničke ulice, a veoma je usporila saobraćaj kod Beogradskog sajma i dalje ka Mostarskoj petlji. Sitacija na ulicama Beograda se polako raščišćava.

Taksisti su se u podne okupili na četiri lokacije, odakle su krenuli ka centru Beograda, a to su Obrenovački put na Čukarici, Blok 70 na Novom Beogradu, kod Pionira na Paliluli i u Kumodraškoj na Voždovcu.

Oni su, kako su i najavili, u 13 sati započeli protestne vožnju ka centru grada, koje će biti završena oko 15 sati.

foto: Marina Lopičić

Najveća i najbrojnija taksi udruženja navode da će se protest održavati i narednih dana zbog toga što, kako kažu, nadležni ne sprovodi zakon protiv "privrednih društava i udruženja koja nezakonito, posredstvom aplikacija, obavljaju taksi prevoz".

foto: Kurir

Protestne vožnje će ići preko prometnih saobraćajnica kao što su Autokomanda, Slavija, Bulevar Mihajla Pupina, Brankov most, Terazije, pored Beogradskog sajma, pa u Kneza Miloša, Nemanjinu, Takovsku...

Kretaće se u četiri pravca:

Hala "Aleksandar Nikolić" (Pionir): Čarli Čaplina - Jaše Prodanovića - Takovska - ugao Trga Nikole Pašića i Vlajkovićeve.

foto: Kurir

Kumodraška (Voždovac): Bulevar Peka Dapčevića - Autokomanda - Bulevar oslobođenja - Trg Slavija - ugao Nemanjine i Balkanske.

Blok 70 (Novi Beograd): Oml. brigada - Bul. Mihajla Pupina - Brankov most - Prizrenska - Terazije - Trg Nikole Pašića - ugao Kneza Miloša i Nemanjine.

foto: Tanjug/Bojan Stekić

Obrenovački put (Čukarica): Obrenovački put - Radnička - Bulevar vojvode Mišića - Mostarska petlja - ugao Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra.

foto: Kurir

Predsednik Saveza taksti udruženja Srbije Alekasndar Bjelić rekao je da se nad taksistima zakon u potpunosti primenjuje dok se ne primenjuje u slučajevima kada ga, kako kaže, krše oni koji obavljaju taksi delatnost, a nemaju odobrenje za to.

foto: Tanjug/Bojan Stekić

- Zahtevamo od države da stane na put tome, kazao je Bjelić i pohvalio predsednika Aleksandra Vučića, premijerku Anu Brnabić i ministarku saobraćaja Zoranu Mihajlović što je napravljena zakonska regulativa, ističući da je to sada potrebno i sprovesti.

FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Tanjug/Bojan Stekić
FOTO: Tanjug/Bojan Stekić
FOTO: Tanjug/Bojan Stekić
FOTO: Tanjug/Bojan Stekić
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir

Bjelić je najavio radikalizaciju protesta ukoliko nadležni organi ne odreaguju i to tako što će sledeće sedmice umesto od 13 do 15 sati, protest održati od 13 do 17 sati, za dve sedmice će pozvati porodice da im se pridruže, a za tri će podeliti taksiste da protestuju ujutru od 7 do 10 i popodne od 13 do 17 sati.

Taksisti neće protestovati vikendom.

(Kurir.rs/Tanjug)