Foto: Starsport©

RADOST IZABRANIKA SLAVOLJUBA ĐORĐEVIĆA

ISTORIJSKA POBEDA ZVEZDE: Crveno-beli biseri zabeležili prvi trijumf u Ligi šampiona! Olimpijakos pao na krovu posle preokreta (FOTO)

Mladi fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Olimpijakos 2:1 (0:1) u meču drugog kola Grupe B omladinske Lige šampiona.

Fudbal
> 19:27h

Sada Zvezda sa Bajernom, koji je danas kao gost savladao Totenhem 4:1, dele prvo mesto na tabeli sa po četiri boda, dok su Grci i londonski "pevci" ostali na samo jednom.

U utakmici odigranoj na krovu Tržnog centra "Stadion" izabranici trenera Slavoljuba Đorđevića do prve pobede u istoriji u Ligi šampiona za omladince došli su preokretom u drugom poluvremenu.

foto: Starsport©

Olimpijakos je poveo prelepim golom Liacosa u 28. minutu.

foto: Starsport©

Međutim, tek što je počelo drugo poluvreme, posle sjajne akcije crveno-belih, izjednačio je Mitrović.

foto: Starsport©

Konačan rezultat postavio je Pantović u 83. minutu, kada je izašao sam pred golmana Colakisa, obišao ga i izvršio rutinsku "egzekuciju" za veliku radost Zvezdinih bisera.

Podsetimo, crveno-beli su u prvom kolu odigrali bez golova sa Bajernom u Minhenu, dok je Olimpijakos sa Totenhemom, takođe, igrao nerešeno - 1:1.

U trećem kolu 22. oktobra Zvezda gostuje Totenhemu, dok Olimpijakos dočekuje Bajern.

"Izuzetno se lepo osećam. Hvala Bogu na tome. Ipak, ima još dosta da se igra, ove utakmicu su pokazatelj od čega su ova deca pravljena, da li vrede ili ne. Uvek sam pričao da vrede i ponosan sam na njih. Prvo poluvreme smo imali jak pritisak i nismo se baš najbolje snašli, ali smo u drugom delu igre bili sjajni i zasluženo pobedili", istakao je šef stručnog štaba Zvezde Slavoljub Đorđević.

Strelac pobedosnog pogotka Miloš Pantović je rekao:

"Prelep osećaj. Mi smo u protekle dve nedelje mnogo radili za ovo. Još uvek nisam svestan šta smo postigli. U prvo poluvreme smo malo bojažljivo ušli. Povukli smo se u prvih 25 minuta, dok su oni kontrolisali igru i iz toga postigli pogodak. Na poluvremenu smo se dogovorili da izađemo hrabro, bez straha jer nismo imali šta da izgubimo. Bog nas je pogledao i nagradio tako što smo na kraju pobedili".

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)