Foto: Beta/Milan Obradović

Snimak

REKTORKA IVANKA POPOVIĆ O ULASKU STRANAČKIH AKTIVISTA U REKTORAT: Opozicija je narušila autonomiju univerziteta

Ponavljamo da je stav BU da je neprihvatljivo svako narušavanje autonomije univerziteta od strane političkih partija ili pojedinačnih političkih aktivista, kazala je Popovićeva

Društvo

Ivanka Popović, rektorka Univerziteta u Beogradu (BU), ocenila je juče povodom snimaka koji su se pojavili u javnosti o ulasku opozicionog aktiviste u Rektorat tokom blokade da je ugrožavanje autonomije univerziteta i unošenje hrane za studente koji su blokirali Rektorat.

- Ponavljamo da je stav BU da je neprihvatljivo svako narušavanje autonomije univerziteta od strane političkih partija ili pojedinačnih političkih aktivista - kazala je Popovićeva.

Dolazio među studente... Branko Miljuš iz SZSfoto: screenshot

Govoreći o navodima da su tokom blokade rada Rektorata, koju su organizovali aktivisti udruženja „1 od 5 miliona“, u tu zgradu ulazili neki predstavnici opozicije, čime je ugrožena autonomija univerziteta. Popovićeva je u nedelju kazala da su opozicionari viđeni ispred zgrade, ali ne i u njoj. - Apsolutno bih osudila i njihov ulazak. Niko nema pravo da ugrozi autonomiju univerziteta. Univerzitet je javno dobro koje radi za interese svih. Nema potreba da se politizuje rad univerziteta - kazala je ona.

Rektorka BU osudila je 22. septembra upad aktivista vladajuće stranke u zgradu Rektorata do kojeg je došlo 13. septembra, navodeći da je time narušena autonomija univerziteta.

Kurir.rs/ Foto: Beta/Milan Obradović