Foto: MUP Srbije

ISTRAGA

PUCNJAVA KOD TERETANE U NIŠU: Video napadača i gađao ga torbom

Pretpostavlja se da mu je ovo bila opomena zbog nekih neraščišćenih računa odranije, pošto je navodno dugovao novac

Crna Hronika

Nišlija V. N. (34), koji je preksinoć ranjen u nogu ispred teretane u Ulici 21. maja u Nišu, najverovatnije je prepoznao napadača i pokušao da se odbrani od njega tako što ga je gađao sportskom torbom.

Kako saznajemo, dosadašnja istraga je pokazala da je napadač neko vreme pratio žrtvu i da je znao da dolazi u teretanu, gde ga je navodno čekao dok on nije završio trening.

- Pretpostavlja se da mu je ovo bila opomena zbog nekih neraščišćenih računa odranije, pošto je navodno dugovao novac. Napadač i žrtva se navodno poznaju, a V. N. je po izlasku iz teretane video muškarca s pištoljem i pre nego što je ovaj zapucao, bacio je na njega torbu, ali nije uspeo da pobegne, pošto je na njega ispaljeno sedam-osam hitaca - kaže izvor Kurira i dodaje da V. N. nije životno ugrožen.

- Policija je uzela i snimke sa sigurnosnih kamera kako bi proverila da li je napadač snimljen - kaže sagovornik iz istrage.

Ranjeni mladić poznat je policiji pošto je uhapšen u februaru 2018. godine. On se do hapšenja lažno predstavljao kao pripadnik BIA i tako doveo u zabludu više građana, obećavajući im razne usluge za novac.

Podsetimo, teretana ispred koje se desio vatreni obračun i ranije je bila poprište sukoba. U junu 2014. godine iza ove teretane ubijen je Miloš Savić (28), navodno član niške kriminalne grupe. U istoj teretani je u maju ove godine brutalno pretučen Vuk Š. (43).

Kurir.rs/M. S. Foto: MUP Srbije