Foto: AP

UŽAS

SKANDAL U AMERICI! ANTIDOPING AGENCIJA TVRDI: Slavni trener koristio sportiste kao ZAMORČIĆE!

Direktor Američke antidoping agencije (USADA) Trevis Tajgart izneo je šokantne tvrdnje o atletskom treneru Albertu Salazaru za koga je naveo da je koristio sportiste kao laboratorijske životinje.

Ostali sportovi

USADA je suspendovala Salazara, bivšeg trenera olimpijskog šampiona Moa Faraha, na četiri godine zbog malverzacija u vezi sa dopingom i oduzela mu akreditaciju za Svetsko prvenstvo u Dohi.

"Sportisti nisu imali pojma. Jednoj sportistkinji su davali lek protiv tumora na materici iako nije imala tu bolest. Lagali su sportiste i koristili ih za eksperimente", rekao je Tajgart.

USADA je saopštila da je Salazar kažnjen zbog organizovanja i podstrekivanja na uzimanje zabranjenih supstanci kao šef kampa u kom su se pripremali američki atletičari.

Istraga Američke antidoping agencije trajala je četiri godine, a sudski proces bez prisustva javnosti trajao je dve godine.

Salazar je rekao da je šokiran ishodom i da će se žaliti.

"Moji atletičari i ja smo doživeli nepravedan, neetičan i vrlo štetan tretman od strane USADA. Projekat Oregon nikada nije i nikada neće dozvoliti doping. Žaliću se i truditi da ovaj nepošten i dugačak proces stigne do zaključka za koji ću znati da je istinit", rekao je 61-godišnji Salazar.

(Tanjug, Foto: AP)