Foto: Dragana Udovičić

ODBRANA

KAKO SE GORAN JEVTIĆ PRAVDAO NA SUĐENJU: Nisam znao da je maloletan, neprestano se motao oko mene

Crna Hronika

Glumac Goran Jevtić je tokom postupka za nedozvoljene polne radnje nad maloletnikom nekoliko puta menjao svoj iskaz, da bi na kraju, tokom iznošenja odbrane pred sudom, tvrdio da je mladić L. K. (16) njega progonio sporne večeri u klubu Narodnog pozorišta u Somboru, kao i da nije znao da je mladić maloletan.

Kako Kurir saznaje, Jevtić je odbranu izneo tek u maju 2018, skoro četiri godine nakon događaja za koji je optužen.

Drugačija verzija

- Na početku suđenja odlučio sam da se branim ćutanjem, jer sam tada bio na javnoj funkciji docenta na Akademiji umetnosti. Takođe sam verovao da će L. K. tokom iznošenja svog iskaza reći istinu i da neće biti potrebe da se od bilo čega branim - rekao je Jevtić u svojoj odbrani, koja je navodno bila drugačija u odnosu na iskaz koji je dao tužiocu tokom istrage.

On je naveo i da je za pokretanje čitave afere saznao iz medija, kao i da je istog trenutka bio izložen javnom linču.

- Bezbednost mi je bila ugrožena, zbog čega sam morao da angažujem obezbeđenje, koje me je pratilo u stopu. Život mi se promenio, a sve se odrazilo i na moje zdravstveno stanje - kazao je tada glumac.

Potom se prisetio sporne večeri. - U toku je bio festival, bilo je puno ljudi. Tog mladića sam primetio jer je uvek bio tu oko mene. Gotovo da je bio naporan u svim svojim pokušajima da sa mnom uspostavi kontakt. Otvoren sam po pitanju svoje seksualnosti, a njegovo ponašanje me je uveravalo da je i on toga svestan, kao i da s njegove strane ima interesovanja - ispričao je navodno Jevtić i nastavio:

- Nisam znao koliko ima godina. Viđao sam ga u kasnim večernjim satima u društvu glumaca. Mislio sam da tu pripada.

Okrivljeni bio svestan

Opisujući događaj u toaletu pozorišta, glumac je sve navode maloletnika o tome da ga je zaključao u toalet i prisilio na oralni seks nazvao kliničkom izmišljotinom.

- Dok sam vršio nuždu, taj dečak mi je prislonio glavu na leđa. Odgurnuo sam ga jer mi je to zasmetalo - kazao je Jevtić.

Podsetimo, glumac je osuđen na 10 meseci zatvora, nakon što je prethodnu kaznu kućnog zatvora u istom trajanju preinačio Viši sud nakon žalbenog postupka.

Sud je utvrdio da je Jevtić bio svestan svog dela i da je hteo njegovo izvršenje radi zadovoljenja svog polnog nagona.

- Iskoristio je anksioznost, nedovršeni proces razvoja i formiranja ličnosti oštećenog, koje je bilo očigledno nesrazmerno uzrastu okrivljenog - navodi se u obrazloženju presude.

Obrazloženje presude ORALNO GA ZADOVOLJAVAO NA SILU

S druge strane, Jevtićeva žrtva je u sudu ispričala da mu je glumac, nakon upoznavanja u klubu pozorišta, obećao da će otići s njim na piće, a da mu je potom, dok je stajao s drugaricom i jeo burek, mahnuo glavom da pođe s njim u toalet. Dok je mladić, kako je sam naveo, prao ruke, Jevtić ga je uvukao u kabinu, svukao mu pantalone i počeo na silu da ga oralno zadovoljava, uz komentar „da treba da mu bude drago što neko tako slavan želi da mu popuši“. Mladić je naveo da je zlostavljanje prestalo nakon njegovih upornih preklinjanja da ga pusti na miru. Sud je utvrdio da je Jevtić bio svestan svog dela i da je hteo njegovo izvršenje radi zadovoljenja svog polnog nagona.

(Kurir.rs / Ivan Milićević / Foto: Dragana Udovičić)