Foto: EPA, AP

nije htela da prećuti

PUTIN KRITIKOVAO MALU GRETU, A ONA MU NIJE OSTALA DUŽNA: Evo kako mu je uzvratila i to na Tviteru! (FOTO, VIDEO)

Nakon američkog predsednika Donalda Trampa, kanadskog člana parlamenta Maksimea Bernijea, Džeremija Klarksona i Vladimir Putin je kritikovao Gretu Tunberg, ali mlada aktivistkinja ni njemu nije ostala dužna.

Planeta

Baš kao što je promenila opis na Tviteru kada je odgovorila Trampu, isto je sad uradila i ruskom lideru.

Naime, ruski predsednik tokom zasedanja na energetskom forumu u Moskvi u jednom trenutku spomenuo je strastveni govor 16-godišnjakinje, rekavši da ne "dele zajedničko uzbuđenje", te da je ona "loše informisana", prenosi Indy100.

"Niko nije objasnio Greti da je moderni svet složen i drugačiji i da ljudi u Africi i mnogim azijskim zemljama žele da žive na istom nivou bogatsva kao u Švedskoj. Siguran sam da je Greta ljubazna i vrlo draga devojka, ali odrasli moraju da urade sve kako tinejdžere i decu ne bi doveli u neke ekstremne situacije", rekao je Putin.

Pojedini komentatori na društvenim mrežama uglavnom nisu bili impresionirani njegovim oštrim pokušajem diskreditacije 16-godišnje aktivistkinje. Umesto da odgovora Putinu, Greta je promenila opis na Tviteru.

"Veoma srećna, mlada devojka koja se raduje sjajnoj budućnosti" promenila je u "ljubazna, ali slabo informisana tinejdžerka".

Takav odgovor već postaje Gretin zaštitni znak, a pojedinci na Tviteru su pozdravili njenu reakciju koja je postala viralna.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: EPA, AP