Foto: Kurir.rs/T. Ilić

LOZNICA

LOZNIČANE DOČEKALI TOPLI RADIJATORI: Toplana počela sa grejanjem zbog niskih temperatura, a to nisu jedine pogodnosti koje je ovo preduzeće spremilo građanima

Srbija

Lozničko JKP "Toplana" obradovalo je svoje korisnike pošto su ih jutros dočekali topli radijatori. Iz ovog preduzeća su najavili mogućnost da će ukoliko se steknu uslovi i pre 15. oktobra "upaliti" radijatore što su i učinili.

Ovim je sistem stavljen u režim tople probe, a u ‘’Toplani’’ su spremni da ukoliko bude trebalo odmah nastave i sa neprekidnim grejanjem i pre zvaničnog roka za početak nove grejne sezone.

To su činili poslednje tri godine uzastopno kada su sa redovnim grejanjem počinjali nekoliko dana ranije, a iste sezone su zbog niskih temperatura i produžavali posle 15. aprila.

Vremenska prognoza kaže da će sutra najniža temperatura u Loznici biti pet, a maksimalna 15 stepeni dok će u sredu ići od trećeg do 17. podeoka u plusu, pa je moguće da grejanja bude samo u jutaranjim časovima.

"Toplana" je obezbedila snabdevanje prirodnim gasom koji troše sve njene kotlarnice, a Lozničani petu sezonu plaćaju račune za grejanje u skladu sa izmerenom potrošnjom, a sedmu po istoj ceni, važećoj od decembra 2013. godine.

(Kurir.rs/T. Ilić)