Ekskluzivna fotografija... Stojanka Stojanović, Foto: Nemanja Nikolić

KUĆNI PRITVOR

BAKA COKA NE PRIČA O UBISTVU: Stojanku Stojanović obilaze komšije

Komšije optužene žene kažu da je viđaju u dvorištu, ali da s njom ne pričaju o zločinu, već o njenom zdravstvenom stanju

Crna Hronika

Stojanka Stojanović (71), poznatija kao baka Coka, optužena da je ubila investitora Zorana Trifunovića (58) na Zvezdari u Beogradu, ne želi da priča o zločinu koji je počinila.

Podsetimo, Kurir je juče ekskluzivno objavio prve fotografije baka Coke otkako je sa nanogicom puštena iz pritvora Centralnog zatvora, u kojem je provela godinu dana.

Optužena Coka nije želela da daje izjave, a kako kažu njene komšije, o pritvoru i zločinu ne priča ni s njima. - Otkako je pre mesec dana došla kući, viđao sam je u dvorištu s vremena na vreme. Odmah je angažovala čoveka da joj sredi dvorište, jer je bilo zapušteno - rekao je komšija i dodao:

Obilaze Coku... Komšija ispred dvorištafoto: Kurir

- Malo smo razgovarali, uglavnom o njenom zdravlju. Vidi se da je prilično propala. Uvek je vodila računa o izgledu, pa je tako i sada, dotera se kad treba da izađe, ali ima brojne zdravstvene probleme. Nisam je pitao o pritvoru i nismo pričali o tome. Malo je nezgodno i da je pitam.

Kako kaže, oni koji su se s njom družili pre hapšenja obilaze je i sada. - Mada ni s njima ne priča mnogo, njen sin ne dozvoljava da se vraćaju na taj period zbog njenog psihičkog stanja, koje je prilično loše - kaže sagovornik.

Većina baka Cokinih komšija smatra da je u redu što je puštena u kućni pritvor, ali jedan njen sused nam je juče rekao „da mu nije svejedno“.

Podsetimo, Stojanka Stojanović je 2. septembra 2018. na ulici hicima iz pištolja ubila investitora Zorana Trifunovića. Motiv zločina je dugogodišnji spor koji je imala s Trifunovićem. Kako je njen sin Marko objasnio, investitor je godinama maltretirao njegovu majku da mu proda plac i kuću. Više puta ga je prijavljivala za uznemiravanje i ugrožavanje sigurnosti, ali niko nije reagovao.

Sin Marko DA LI JE TREBALO DA ČEKA DA ON NJU UBIJE?!

Mako Stojanović je za Kurir rekao da država ništa nije preduzela povodom pritužbi njegove majke na investitora. - Nju su držali u pritvoru bolesnu, svašta je tamo preživela. Država je revnosna kada je reč o krivici moje majke, a kada se ona žalila uplašena za svoj život zbog investitora, na to niko godinama nije obraćao pažnju. Da li je trebalo da čeka da on nju ubije?! - pita se Marko.

Kurir.rs/ J. R. - B. T. Foto: Nemanja Nikolić