Foto: Facebook / Big Dog Ranch Rescue

ležala nepomično nedeljama

ČUDO! PAS JE NAĐEN ŽIV MESEC DANA OD URAGANA DORIJAN: Zatrpana i zaglavljena đubretom, bez vode i hrane! Borba ove lepotice da preživi je ipak uspela! (VIDEO)

Spasioci su bili u potpunom šoku kada su na Bahamima, u području potpuno uništenom tokom urada uragana Dorijan, pronašli psa živog ali jedva.

Planeta
> 18:55h

Ženka je pustila spasioca da joj priđe, mada je bila toliko izgladnela da verovatno ne bi imala snage da se pomeri i da nije bila zaglavljena ispod klima uređaja koji je uragan bacio moguće baš na nju.

Iako je reč o grupi iskusnih ljudi koja je iz ovog ugroženog područja uspela da spase više od 100 pasa, nisu mogli da veruju da su pronašli životinju koj aje preživela mesec dana zaglavljena i nepomična.

Najpre joj je prišao lagano, ponudio joj malo hrane na poklopcu konzerve da je odobrovolji, a potom je lagano podigao i odneo na sigurno.

Malo je reći da je pas bio kost i koža, ali želja za životom je bila tolika da je ova umiljata životinja dopustila svojim spasiocima da joj priđu i odnesu na tretman na kliniku.

S obzirom na to da je pravo čudo da je uopšte mnađena živa, spasioci su joj dali ime Mirikl (čudo), i nadaju se da će uspeti da je oporave. Takođe se nadaju i da će uspeti i da je ponove spoje sa njenim vlasnicima, ali i ako ih ne nađu, pobrinuće se da Mirikl dobije topli dom i ljubav koju zaslužuje.

Kurir.rs / CBS

Foto: Facebook / Big Dog Ranch Rescue