Foto: Profimedia

HOROR

BRITANSKOJ PORODICI SE ODMOR PRETVORIO U PAKAO: Devojčica (2) se zarazila ešerihijom i umrla! Hotel je bio odvratan, videli smo fekalije kako plivaju po bazenu! (FOTO)

Dvogodišnja Eli Brčhol iz engleskog grada Vigan se otrovala u hotelu sa četiri zvezdice, u Turskoj, gde je bila sa porodicom na odmoru. Devojčica je preminula tri nedelje pre trećeg rođendana, pošto se zarazila bakterijom ešerihijom koli.

Planeta
> 10:49h

Prema rečima njene očajne majke, hotel je bio "odvratan". Cela porodica je tokom 10 dana, koliko je bila u hotelu, "zakačila" stomačne viruse, koji su uključivali dijareju i grčeve u stomaku.

Ali je samo stanje devojčice postalo ozbiljno pa je morala da bude prebačena u bolnicu pošto se porodica vratila u Veliku Britaniju. Otac i majka su morali da donesu tešku odluku da je skinu sa aparata za održavanje života, 3. avgusta.

Njena mama Kejti Doson kaže:

"Hrana u hotelu je ponekad ostavljena nepokrivena i služena mlaka, a bilo je i ptica koje su letele oko hrane. Videli smo fekalije kako plivaju po bazenu, a pričala sam i sa drugim gostima, koji su rekli da su više nego jednom videli fekalije u bazenu", ispričala je majka.

"Zaposleni u hotelu bi to samo izvadili, bez zatvaranja bazena ili detaljnog čišćenja. Zidovi u dečijim toaletima su bili umazani fekalijama, bilo je odvratno", dodala je ona.

Šiga toksin

U bolnici je potvrđeno da je Eli obolela od Šiga toksina, koji je nastao od ešerihije koli, što je kasnije dovelo do razvijanja smrtonosnog HUS sindroma (hemolitičko-uremijski sindrom). HUS utiče na krv i krvne sudove i rezultira uništavanjem trombocita. Takođe može da dovede do otkazivanja bubrega i oštećenja mozga.

Devojčica je 1. avgusta uvedena u stanje indukovane kome iz koje se nikada nije probudila. Skener je otkrio da je pretrpela ozbiljna oštećenja mozga.

Porodica je u međuvremenu angažovala advokata da istraži šta se dogodilo.

Kurir.rs/Miror

Foto: Profimedia