Foto: Printscreen Youtube

Burbon Rode

IMA NADE ZA HRVATSKOG KAPETANA: U Atlantiku primećene signalne rakete i splav, spasioci se trkaju sa vremenom

Glavni sekretar Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan potvrdio je danas da je taj sindikat oko 15.30 sati dobio informaciju da je u Atlantiku uočen splav i da su svi brodovi, koji tragaju za preživelima sa potonulog tegljača "Burbon rouda", krenuli prema toj lokaciji.

Hrvatska
> 12:37h

Melvan je rekao da brodovima treba neko vreme da dođu do lokacije na kojoj je splav uočen, prenosi Hina. Potraga za pomorcima s potonulog tegljača Bourbon Rhode koje vodi brod Alp Striker još traje, a dva pomorca s tog broda su tokom noći rekli da su videli moguće signalne znakove i se brod uputio prema tom području, u koordinaciji s CROSS Antilles-Guyane, francuskom pomorskom službom za spašavanje na Karibima.

CROSS je pozvao i tri dodatna trgovačka broda da promene smer i upute se prema području iz kojeg je odaslat signal. Tegljač Burbon Rode potonuo je 26. septembra u Atlantiku, 2000 kilometara od francuskog otoka Martinika.

Potraga za nestalim pomorcima s tegljača, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić, nastavlja brod Alp Striker, a upozoreni su i svi komercijalni brodovi koji plove u toj zoni.

Kurir.rs/Tanjug