Foto: PrintScreen

Lepo

FILM SRĐANA DRAGOJEVIĆA U NOVOM RUHU: Nemci digitalizuju Lepa sela, lepo gore!

Film Srđana Dragojevića snimljen je prema istinitom događaju, kada je sedam srpskih vojnika Drinskog korpusa bilo devet dana okruženo u tunelu Brodar u septembru 1992. godine

Pop kultura

Reditelj Srđan Dragojević objavio je na svom Tviter profilu lepu vest da će njegov kultni film iz 1996. „Lepa sela, lepo gore“ biti spasen od daljeg propadanja!

- Javio mi je nemački distributer da su počeli čisćenje i digitalizaciju negativa „Lepih sela“, kupivši prava od Kanal plusa. Radujem se da vidim kako je film izgledao nekada na novim filmskim kopijama.

foto: Pritnscreen

Sad ovi naši i ne moraju da ga digitalizuju, mogu i da ga skinu s liste čekanja - napisao je Dragojević i odmah izazvao lavinu pozitivnih komentara njegovih pratilaca, koji su se složili da su „Lepa sela, lepo gore“ jedan od najboljih i najpotresnijih ostvarenja svih vremena i da je apsolutno zaslužio da se sačuva od propadanja.

Film Srđana Dragojevića snimljen je prema istinitom događaju, kada je sedam srpskih vojnika Drinskog korpusa bilo devet dana okruženo u tunelu Brodar u septembru 1992. godine.

foto: Printscreen YT

(Kurir.rs / M. C. / Foto:Printskrin)