Foto: EPA/DIEGO AZUBEL

PREDOSTROŽNOST

TAJFUN ODLAŽE TRKU FORMULE 1 U JAPANU: U petak će biti poznato da li će trka biti održana, bezbednost takmičara prioritet!

Čelnici Formule 1 i vlasti Japana odložili su za petak odluku o održavanju kvalifikacija za trku za Veliku nagradu Japana, pošto se očekuju jaki vetrovi i obilne kiše zbog udara tajfuna Hagibis.

Ostali sportovi

Očekuje se da će tajfun u subotu udariti južnu obalu ostvara Honšu, gde se nalazi staza Suzuka, na kojoj se održavaju auto moto takmičenja.

- Ulažu se svi napori da se na minimum svedu sve izmene u rasporedu. Medjutim, bezbednost navijača, takmičara i svih na stazi Suzuka ostaju prioritet - navodi se u saopštenju Formule 1, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Čelnici Formule 1 pažljivo prate dešavanja, a Japanska meteorološka agencija navela je da će tajfun Hagibis biti najjači ove godine.

Zbog nevremena već su otkazane dve utakmice na Svetskom prvenstvu u ragbiju.

Očekuje se da će vetar dostići brzinu od 160 kilometara na sat.

Konačnu odluku o otkazivanju kvalifikacija doneće gradske vlasti, koje imaju obavezu da zatvore stazu i savetuju ljude da ostanu u zatvorenom. Ako se to ne dogodi, gotovo sigurno će se subotnji program odvijati po planu.

- Prilično je jasno da nećemo moći da vozimo ako tajfun udari ovde - rekao je vozač Ferarija Šarl Lekler.

Do sada su kvalifikacije u Japanu odložene u dva navrata zbog tajfuna, 2004. i 2010. godine. Oba puta održane su u nedelju ujutro, uoči trke.

Kvalifikacije za trku u Japanu trebalo bi da se održe u subotu od 08h po srednjeevropskom vremenu, a trka je na programu u nedelju od 07.10h

Beta