Foto: Pritnscreen Youtube

NOVI PLEJ

AKAJ STIGAO U DINAMIK: Mladi turski košarkaš pojačao beogradski klub

Mladi košarkaški reprezentativac Turske Mert Akaj od danas je novi igrač KK Dimamik, saopštio je klub.

Košarka

Mert ima 19 godina, visok je 196 centimetara i igra na poziciji plejmejkera, a prošle godine je nastupao za tursku Darušafaku, gde je u Evroligi prosečno igrao 11 minuta i beležio tri poena po utakmici.

"Želim da istaknem da sam jako srećan što sam u Dinamiku i uzbuđen sam što ću zaigrati u nedelju. Iako je Dinamik mlad klub, prisutna je porodična atmosfera i osećam se odlično. Osim mojih saigrača koji su mi dosta pomogli, trener Miro Alilović je jedan od glavnih faktora zbog kojih sam odlučio da dođem u Beograd. Njegovo iskustvo u razvoju igrača mi puno znači i mislim da ću tako najbolje ostvariti svoj cilj - igranja košarke na najvišem nivou u Evropi", rekao je Akaj.

Mladi plej istako je da cilj da sa ekipom sezonu završi na vrhu tabele u domaćoj i regionalnoj ligi, kao i da igraju košarku u kojoj će uživati i oni i publika.

"Nisam bio siguran kako ću se adaptirati u Beogradu, ali sam se jako brzo navikao. Grad je veoma lep, kao manja verzija Istanbula i presrećan sam što sam ovde", zaključio je Akaj.

Jedan od najtalentovanijih mladih evropskih igrača prošao pripremni period sa Dinamikom, a prvu zvaničnu utakmicu odigraće u nedelju protiv Borca iz Čačka u derbiju Košarkaške lige Srbije (KLS).

kurir.rs / Tanjug