Foto: EPA, Printscreen Facebook/Sputnjik Srbija, AP

VRAĆAJU SE CRNI DANI

TURCI PRAVE KLANICU U SIRIJI! Granate sipaju po Kurdima, stotine poginule, desetine hiljada u zbegovima! Džihadisti se vraćaju u konvojima uz pokliče Alahu akbar! (VIDEO)

ANKARA - Trećeg dana vojne intervencije u Siriji turski ratni avioni i artiljerija gađali su kurdske položaje na severoistoku Sirije, a u ofanzivi je dosad poginulo nekoliko stotina ljudi, dok je na desetine hiljada stanovnika napustilo svoje domove.

Planeta
> 16:14h

Jutros je turska vojska napala područje Ras al Aina, jednog od dva pogranična sirijska grada, a pucnjava se mogla čuti i u samom mestu, rekao je novinar Rojtersa koji se nalazi u Džejlanpinaru na turskoj strani granice.

On je posvedočio da je iz Džejlanpinara jutros u Siriju ušao konvoj sa 20 oklopnih vozila koji prevoze sirijske pobunjenike, kako zapadni mediji nazivaju teroriste i džihadiste, od kojih su neki uzvikivali "Alahu akbar" i mahali svojim zastavama.

Turska je nastavila da granatira i područje u blizini grada Tel Abida, oko 120 kilometara zapadno od Džejlanpinara, rekao je jedan očevidac.

Tursko ministarstvo odbrane saopštilo je da je tokom noći u operacijama turske vojske i njenih sirijskih pobunjeničkih saveznika ubijeno 49 kurdskih ekstremista što je do sada, ukupno 277 terorista. Ministarstvo je takođe potvrdilo da je u sukobima juče poginuo jedan turski vojnik.

Kurir.rs/Tanjug