Foto: Privatna Arhiva

SKANDALOZNO

ŠOKANTNE TVRDNJE! GLUMAC MI NA PREVARU UZEO 3.200 € ZA NESTALU BEBU! Ispovest Josipe Filipović koja 40 godina traži brata za koga sumnja da je OTET U PORODILIŠTU!

Društvo
> 11:24h

Koliko je nerešena afera o nestalim bebama, koja godinama potresa Srbiju, plodno tlo za manipulacije, govori i slučaj Josipe Filipović, koja tvrdi da joj je glumac i aktivista u borbi protiv krađa beba Ivan Miljković na prevaru uzeo više od 3.000 evra obećavši da će naći njenog nestalog brata.

foto: Privatna Arhiva

Izigrana

Iako je novac uzeo, umesto informacija o bebi, za koju su davne 1980. lekari rekli da je preminula iako roditelji nikada nisu videli telo, poslao je prazan USB, svesku i fasciklu, pa nestao bez traga, tvrdi Filipovićeva za Kurir.

- Osećam se izigrano! Više od tri hiljade evra moji roditelji i ja smo pre mesec dana poslali glumcu Ivanu Miljkoviću, čoveku koji nas je uverio da će pronaći mog brata, koji je 1980, prema navodima lekara, preminuo. Roditelji nikada nisu videli telo i nikada im nije uručena dokumentacija koja potvrđuje da je moj brat tada preminuo. Hteli su da saznaju istinu, a ponovo su prevareni - ogorčeno priča Filipovićeva, žena koja je „nasela na Miljkovićeve laži“.

Ona objašnjava da je njen brat rođen 19. septembra 1980. u Sarajevu, ali je zbog lošeg stanja prebačen u Beograd, na Institut za majku i dete, gde je, kako su lekari napisali u telegramu, 5. novembra iste godine preminuo. Sada, nakon skoro 40 godina, rešila je da ga pronađe.

- Na Fejsbuku sam našla stranicu pod nazivom „Stop krađi beba u Srbiji“ i pitala za pomoć. Stranicu vodi glumac Ivan Miljković, koji iza sebe ima sličnu priču i uspeo je da pronađe svog izgubljenog brata blizanca. Takođe, igrao je i u filmu „Rođeni oteti“, što mi je dodatno ulivalo nadu i poverenje. Verovala sm mu - objašnjava Filipovićeva, koja s porodicom živi u Njujorku.

foto: Privatna Arhiva

Uverio nas je da je započeo istragu, ali je zauzvrat, ističe ona, tražio novac „radi dobijanja potrebnih dokaza i dokumentacije“:

- Govorio je da je započeo istragu, ali da nema dovoljno sredstava da je nastavi. Tražio je da mu pošaljemo 2.200 evra unapred i nešto preko toga kako bi platio stan. Majka i ja smo mu ukupno poslale 3.200 evra, a on je obećao nastavak potrage.

Prazna kutija

Kada je potraga završena, Josipin otac je doputovao iz Amerike i sa Miljkovićem se sastao u Beogradu, gde je dobio USB navodno sa svim informacijama o sinovljevom sadašnjem životu. Nažalost, USB je bio prazan.

- Odmah sam pozvala Ivana, koji me je ubeđivao da je u pitanju greška i da će poslati poštom sve dokaze. Smirila sam se i poverovala. Posle nekoliko dana kutije su stigle, bili smo presrećni. Ubedio nas je da je našao naše ukradeno dete! Međutim, kada smo ih otvorili, unutra je bila samo jedna prazna sveska i fascikla. Ne mogu da vam opišem razočaranje koje smo tada doživeli - iskrena je nesrećna žena.

foto: Privatna Arhiva

Kurir je danima unazad pokušavao da stupi u kontakt s Miljkovićem, ali on nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Ko je Ivan Miljković

poreklom iz Svilajnca, ima 38 godina

glumac/učesnik u filmu „Rođeni oteti“

tvrdi da je pronašao brata blizanca, kojeg su na rođenju oduzeli

prevario Josipu Filipović i uzeo joj 3.200 evra

Upozorenje

RODITELJI, NE NASEDAJTE

Josipina želja je, kaže, da upozori sve ostale roditelje koji traže decu.

- Ne nasedajte i ne verujte mu! Znam da mu mi nismo jedine žrtve, da kad uzme novac, nestane i ne javlja se. Mi smo čak putem američke ambasade angažovali advokata u Beogradu. Ivan je tražio sedam dana da sakupi novac, nakon čega je nestao - ističe Josipa za Kurir.

foto: Kurir

DANAS POKLON U KURIRU! NOVA LENA: NEPRAVILNA ISHRANA UGROŽAVA IMUNITET

I ove nedelje samo uz Kurir poklon - najbolji porodični magazin u Srbiji!

foto: AMG

U novoj Leni pročitajte na koji način nepravilna ishrana može da ugrozi naš imunitet i na šta treba da obratite pažnju. Pročitajte kako da dete najbrže odviknete od pelena kada dođe vreme za nošu. Čeka vas intervju sa Ruškom Jakić: Čekam da mi se dogodi četvrti muž. Saznajte sve o novom životu Šinejd O’Konor: Irkinja u crvenom hidžabu. Poklanjamo vam i domaće recepte za čorbice koje greju dušu i telo.

ČITAJTE KURIR

(Kurir.rs / Milica Vujović / Foto:Privatna Arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: