Foto: Printscreen Instagram

tuga

DAMJAN JE MISLIO NA ŽIVOT SVOG DRUGA, A NE NA SVOJ: Trenutak pre smrti povukao prijatelja da ne strada, pa završio pod točkovima!

Crna Hronika

Maloletni Damjan Rešević (17), iz Klubaca kod Loznice, učenik trećeg razreda Srednje tehničke škole na smeru auto-mehaničar, nastradao je u petak uveče na magistralnom putu Šabac - Loznica, kod firme "Elind", dok se kretao pešice.

Na njega je, kako se saznaje u policiji, naleteo automobil za čijim je volanom bio Ž. M. (28), iz susednog sela. Osumnjičeni je imao u sebi 2,32 promila alkohola. Navodno, osumnjičeni se posle udesa udaljio s mesta događaja, pa se potom vratio.

Damjanov drug Pera S. priča da je poginuli momak je te noći bio sa još dvojicom vršnjaka na rođendanu u Lipničkom Šoru. Dok su se putem vraćali kući, na njih je velikom brzinom naleteo automobil, a Damjan je nastradao tako što je prethodno povukao drugara i tako mu spasao život. Sam nije uspeo da se skloni, navode Večernje novosti.

Ilustracijafoto: Shutterstock

Povređeni vršnjak je prebačen u bolnicu i nije u životnoj opasnosti. Treći dečak nije zadobio nikakve povrede.

Damjana Reševića od prekisnoć oplakuje čitav kraj. Bio je, kako kažu, omiljen među vršnjacima, talentovani boksera, i imao je junačko srce.

Istraga je još u toku i očekuje se zvanično saopšenje o tome kako je došlo do tragedije.

Policijska uprava u Šapcu, u saopštenju dostavljenom medijima, navodi da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili Ž. M. (28), iz okoline Loznice, zbog sumnje da je počinio krivično delo - teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

- Sumnja se da je vozač "pežoa" lozničkih registarskih oznaka Ž. M. (1991), u mestu Lipnički Šor, na magistralnom putu Loznica - Šabac, pod dejstvom alkohola izgubio kontrolu nad vozilom i udario u tri pešaka koja su se kretala kolovozom - navodi u zvaničnom saopštenju PU Šabac.

(Kurir.rs/Večernje novosti, V.Mitrić)