Foto: Promo

NBA

SRBI ZAPAŽENI, BOGDAN DOMINIRAO: Nastupila sva petorica srpskih igrača u mečevima NBA predsezone!

Nekoliko srpskih košarkaša bilo je na parketu u noći između ponedeljka i utorka na mečevima NBA predsezone, a posebno se izdvojio Bogdan Bogdanović.

Košarka
> 13:25h

Srpski as je u pobedi Sakramenta nad Jutom od 128:115 postigao 16 poena i imao 5 skokova, 8 asistencija i po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Bogdana je šut slabije služio, što je za ovaj period sezone razumljivo. Iz igre je šutirao 6 od 16, od toga 2 od 7 za tri poena, dok je sa linije penala bio bez greške - 2 od 2.

I Nemanja Bjelica je sa 8 poena i 3 skoka dao doprinos pobedi Kingsa. Nije mnogo šutirao, ali je imao visoke procente - 3 od 4 iz igre (2 od 3 za tri poena).

Denver je slavio protiv Finiksa sa 107:102, a Nikola Jokić je tza 19 minuta na parketu postigao 4 poena i imao po 4 skoka i asistencije.

foto: AP

Nije ni on preterano šutirao, samo 2 od 4 ukupno (0 od 2 za tri poena).

Igrao je i Marko Gudurić, koji je za Memfis postigao 4 poena u porazu od Šarlota 120:99.

foto: EPA/KIM KYUNG-HOON

Pored toga, Gudurić je imao i tri skoka i dve asistencije, kao i jednu blokadu. Šut ga nije išao (1 od 5) i sve su to bili pokušaji za tri poena.

Dalas je bio izuzetno efikasan protiv Oklahome i slavio je sa 107:70, uz 19 poena Luke Dončića, koji je imao i 10 skokova i 7 asistencija.

Boban Marjanović nije uspeo da se upiše u strelce za 9 minuta na parketu.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: