Foto: Printscreen: Instagram/ural_airlines

postali su prijatelji

DIRLJIV SUSRET 2 MESECA POSLE DRAMATIČNOG SPASAVANJA: Putnici ruskog aviona doneli tortu posadi koja im je spasila živote! Nisu skidali osmehe sa lica, a onda je PILOT HEROJ uzeo nož u ruke! (FOTO, VIDEO)

Putnici Eirbasa A321 koji je u avgustu prinudno sleteo na kukuruzno polje, okupili su se na aerodromu Žukovski u moskovskoj oblasti, zajedno sa posadom aviona, prenosi kanal MIR24.

Planeta

Nakon događaja koji im je svima promenio živote, ova grupa ljudi se sprijateljila. Sada su se ponovo okupili na istom mestu, a ovog puta su putnici odlučili da iznenade posadu slatkim poklonom - tortom.

SUDBONOSNI DOGAĐAJ

Tog 15. avgusta desilo se čudo u avionu Eirbas A321 ruske aviokompanije Ural Eirlajns. Samo što je avion uzletio iz Moskve ka Simferopolju, letelica se sudarila s jatom galebova.

Posada je bila prisiljena da spusti Eirbas u kukuruzno polje, a prinudno sletanje obavljeno je savršeno. Niko od 226 putnika i 7 članova posade nije smrtno stradao niti bio teže povređen, iako su neki zatražili lekarsku pomoć.

Umešnost posade, predvođene kapetanom Damirom Jusupovom izazvala je divljenje Rusije i celog sveta.

Ruski predsednik Vladimir Putin dodelio je pilotima Damiru Jusupovu i Georgiju Murzinu titule Heroja Rusije, dok su preostali članovi posade nagrađeni Ordenom hrabrosti.

U Jekaterinburgu, gde je sedište kompanije Ural Eirlajns, svi članovi posade nagrađeni su nameštenim stanovima.

NOVI SUSRET I TORTA

Sada je došao trenutak da članovima posade zahvale i putnici. Na moskovskom aerodromu Žukovski, odakle su pre dva meseca krenuli u neviđenu avanturu, organizovan je dirljivi susret posade i putnika.

Članovima posade su putnici poklonili tortu koju je isekao kapetan Damir Jusupov. Svi su se složili da okupljanje putnika i posade u budućnosti treba postati redovno.

Fotograije ovog susreta su objavljene na Instagramu, a nakon toga su obišle i svet.

Kurir.rs/Radio Sarajevo/e1.ru

Foto: Printscreen/Instagram