Foto: Profimedia

uznemirio građane nikšića

BEOGRAĐANIN (22) UHAPŠEN U NIKŠIĆU ZBOG ŠIRENJA MRŽNJE: Crnogorska policija ga tereti za izazivanje nacionalne, rasne i verske netrpeljivosti, UZNEMIRIO GRAĐANE NIKŠIĆA postom na Fejsbuku (FOTO)

Crna Hronika

Crnogorska policija je danas saopštila da je uhapsila A.M. (22) iz Beograda, zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje objavljivanjem na društvenoj mreži Fejsbuk "neprimjerene" fotografije i sadržaja u vezi sa spomenikom narodnom heroju Ljubu Čupiću u Nikšiću.

A.M, s boravištem u Nikšiću, sporni sadržaj je objavio 20. oktobra na "Fejsbuku" čime je, navela je policija, "izazvao uznemirenje građana Nikšića".

Policija u saopštenju nije opisala sadržaj zbog kojeg je A.M. osumnjičen i uhapšen, ali su pojedini podgorički portali objavili fotografiju objave na kojoj je mladić uperio dva prsta u spomenik Čupiću, kao da puca u bistu narodnog heroja.

foto: Printskrin/Facebook

- Ubili smo te jednom, ubićemo te opet. Ubijaćemo vas opet i opet, sve dok se srpske zemlje i srspki narod ne oslobode vašeg đavoljeg duha i otrova komunizma, piše u opisu te fotografije na Fejsbuku.

Ljubo Čupić je 1942. zarobljen u Nikšiću u borbi protiv Italijana i četnika i streljan. Njegov pobednički osmeh na gubilištu, s rukama vezanim lisicama, ovekovečio je fotoapart italijanskog majora Karla Ravniča. Ta fotografija je obišla svet simbolizijući antifašizam.

Spomenik Čupiću je podignut 2018. godine na centralnom, gradskom trgu u Nikšiću.

(Kurir.rs/Beta)