Foto: Printscreen/Instagram

NIJE ZADOVOLJNA

IMALA JE 19 GODINA KADA JE OTIŠLA U TURSKU DA POVEĆA ZADNJICU: Operacija je bila JEFTINA, a sada se GORKO POKAJALA! Evo i zašto (FOTO)

Žena

Pevačica Sofi Elis (24) iz Osla otkrila je da planira da smanji zadnjicu, jer joj je dosadilo to što ne izgleda 'prirodno'. Naime, kada je još bila tinejdžerka, 19-godišnjakinja, otišla je na jeftinu operaciju povećanja gluteusa u Tursku, a danas je već umorna od nje jer ne izgleda prirodno.

- Nisam razmišljala o tome kako bih volela da izgleda kada budem imala 50 godina, sad kad sam starija razmišljam na drugačiji način i odluke koje donosim treba da budu one s kojima ću moći da živim zauvek, kaže Sofi, koja je često otvoreno govori o zahvatima koje je prošla. Kaže da mladim djevojkama savetuje da ne prave tako velike promene, a pogotovo da se klone onih najjeftinijih, jer jeftinije nije uvek najbolje.

Sofi je nedavno već smanjila veličinu grudi, a sada će, kako je objavila na svom blogu, otputovati u Los Anđeles kod hirurga s kojim će porazgovarati o mogućnosti da joj malo smanji i zadnjicu. Ipak, obožavatelji neće moći da uživaju u detaljima operacije, koje je dosad delila s njima.

- Trebalo je da to sačuvam za sebe, ali sam sama kriva. Više nema slike 'pre' i 'posle', ni informacija o bolovima ili samom iskustvu, piše pevačica. Ipak, dodaje da želi da njena priča podstakne mlade devojke koje razmišljaju o odlasku na jeftiniju operaciju u inostranstvo da dobro razmisle o tome.

Statistika kaže da je Turska jedna od najjeftinijih destinacija za takve operacije gdje se podizanje guze u obliku 'brazilke' može obaviti za otprilike 2.700 funti (366.019 dinara).

Klinike u Meksiku, Češkoj i Poljskoj takođe nude slične postupke uz popuste. Britanski estetski hirurzi stoga upozoravaju da takve operacije, ako se obavljaju nestručno i u neodgovarajućim uslovima, mogu rezultirati i smrtnim ishodom.

Jedna od mogućih komplikacije kada se mast ubrizga duboko u mišićno tkivo i spušta u zadnjicu jeste da se ubrizga pogrešno, u veliku venu, upozoravaju britanski estetski hirurzi. Usled toga, mast ulazi u krvotok i pluća, što može dovesti do smrti, kao što se to dogodilo 29-godišnjoj kozmetičarkiLei Kembridž, koja umrla je nakon što je bila na povećanju zadnjice u Izmiru u Turskoj.

Isti ishod na sličnoj operaciji doživela je 2014. godine i Džoj Vilijams (24) iz Londona, koja je zahvat obavila u Bangkoku na Tajlandu i doživela infekciju nakon operacije, upozoravaju britanski stručnjaci.

Kurir.rs/Daily mail/ Foto: Printscreen/Instagram