Foto: Printscreen Youtube

BIZARNO

KINEZ OŽENIO MRTVU DEVOJKU NA NJENOJ SAHRANI: Želela je da nosi venčanicu, hteo sam da joj ispunim želju! (VIDEO)

Kinez Ksju Šinan (35) oženio se svojom mrtvom devojkom Jang Liju tokom njene sahrane, želeći da joj pokaže svoju ljubav, nakon što je preminula od raka dojke.

Planeta

Pokojnica je bila u venčanoj haljini i okružena sa 169 buketa ruža kada joj je Ksju pročitao venčane zavete, objavili su lokalni mediji. Posebna ceremonija održana je na istoku Kine, a o ovom neobičnom događaju svjedočile su porodice i prijatelji bračnog para. "Ženo, molim te, ne brini. Meni će ostatak života biti bolan, ali neću odustati", kazao je Ksju. Inače, Jang je preminula 14. oktobra u 34 godinu nakon što se pet i po godina borila s rakom. Ksju je 7 dana ostao uz njeno tijelo, kako bi joj odao poštovanje.

Upoznali su se preko interneta i zaljubili se u avgustu 2007. godine. Par je zakazao venčanje u avgustu 2013. godine i počeo da se priprema. Ali njihov život se preokrenuo tri meseca kasnije, kada je Jang počela da oseća bol u grudima.

Budućoj nevesti, kojoj je tada imala 28 godina, dijagnostifikovan je rak dojke sledećeg marta. Jang je operisana i imala više hemoterapija, ali nikada nije plakala i uvek se smešila, prisetio se Ksju.

U 2017. godini, njeno se stanje poboljšalo i par je počeo da štedi novac za stan i ponovo se priprema za venčanje.

Nažalost, rak se vratio godinu dana kasnije, a njen nesuđeni suprug je poveo širom zemlje kako bi joj našli lek.

"Obišli smo čitavu državu, tražeći lekarsku pomoć tokom putovanja", rekao je Ksju.

Njeno zdravlje pogoršalo se u maju ove godine i smeštena je u bolnicu, a postala je vezana za krevet nakon što je zadobila ozbiljne prelome kostiju izazvane kijanjem.

Upala je u komu 6. oktobra, a nedelju dana kasnije proglašena je mrtvom.

"Na kraju me nije ni prepoznala i nismo se oprostili", rekao je nesrećni čovek.

Ksju je ispričao da nakon što je Jang umrla, otkrio u njenim narudžbinama na internetu venčanicu koju je izabrala pre nego što je hospitalizovana.

"Obećao sam da ću joj kupiti najlepšu venčanicu", rekao je Ksju koji je dan nakon smrti otišao u prodavnicu. Vlasnik radnje je bio toliko dirnut njegovom pričom da mu je dao haljinu za samo 1 juan.

Stojeći ispred svoje i njene porodice i prijatelja, emotivni Ksju je tokom ceremonije rekao: "Iako je današnje venčanje zakasnelo, ono je ostvarilo san Jang Liju“. Mladoženja se nakon govora rasplakao.

(Kurir.rs/Daily Mail/Foto: Printscreen Youtube)