Foto: Beta/Hina/Zvonimir Kuhtić

napeto pred izbore

ZORAN MILANOVIĆ PORUČIO: Hrvatska neće imati ni Miki Mausa, ni Hromog Dabu za predsednika!

Predsednički kandidat hrvatske Socijaldemokratske partije Zoran Milanović izjavio je danas da će borba za predsednika Hrvatske biti "napeta i teška do kraja", kao i da je uveren da će se u preostala dva meseca stvari razvijati na način da Hrvatska neće imati "ni Miki Mausa ni Hromog Dabu za predsednika, nego normalnog čoveka, koji se bori za normalnu Hrvatsku".

Hrvatska
> 14:56h

On je odgovarajući na pitanja novinara, na koje osobe iz stvarnog života se odnosi analogija o Miki Mausu i Hromom Dabi, rekao da je ona višestruka, preneo je Index.hr.

Prema njegovim rečima, "HDZ je naprosto zarobio Hrvatsku", što je ocenio kao "zlostavljački odnos".

foto: Profimedia, EPA / Valda Kalnina

"Tu nema predaje. Ne sme im se prepustiti Hrvatska, jer Hrvatsku naprosto utapaju u Balkan. Oni su zemljoradnici kojima ni blato ne bi uspevalo", rekao je Milanović.

Milanović je dodao da Plenkovića nije kritikovao i da će mu biti najbolji prijatelj kada pobedi, ali da će to trajati kratko, jer će ga smeniti i "kao svakog bivšeg predsednika HDZ zakopati pod gomilu zaborava".

"Takva sudbina će snaći i Plenkovića. Nije da mi je drago zbog toga, bez ironije, ali tako će biti", rekao je Milanović.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Beta/Hina/Zvonimir Kuhtić