Hapšenje, Foto: Vijesti.me/Jelena Jovanović

RAT KLANOVA

UHAPŠEN JATAK MARJANA VUJAČIĆA: Ubici Mila Ilića pomogao da se krije i pobegne posle likvidacije (VIDEO)

Rade Popović iz Podgorice, koji je uhapšen u ponedeljak, tereti se da je bio logistika u ubistvu Podgoričanina Mila Ilića (30).

Crna Gora

Popović je navodno blizak škaljarskom klanu dok je Milić važio za člana suprotstavljenog kavačkog klana.

Prema pisanju podgoričkih medija, Popović je osumnjičen da je u zločinu pomogao sugrađaninu Marjanu Vujačiću (30) koji je sredinom juna uhapšen u Novom Sadu zbog sumnje, kako su tada saopštile srpske vlasti, da je učestvovao u četiri ubistva – dva u Podgorici, jednom u Srbiji i jednom u Amsterdamu.

Milo Ilić foto: Printscreen Facebook

Popović je, kako istražitelji imaju saznanja, bio zadužen za logistiku. Navodno, osumnjičenom za ubistvo pomagao je da se krije i da pobegne nakon te likvidacije.

Hapšenjem Popovića i Vujačića nije stavljena tačka na istragu ubistva Ilića, već se ispituju uloge i još nekih ljudi i prikupljaju dokazi.

Postoje saznanja da je u zločinu, osim Vujačića i Popovića, bilo još umešanih, ali će u narednim danima istraga doneti konkretne detalje. Specijalno policijsko odeljenje u okviru ove istrage pretreslo je i neke lokacije u Budvi.

Marjan Vujačić foto: Privatna arhiva

Marjana Vujačića, osim za učešće u ubistvu Ilića, terete za umešanost u likvidacijama srpskog državljanina Jugoslava Cvetanovića u Vranju, Veselina Kalezića u Podgorici i Gorana Tasića u Amsterdamu.

Prema evidenciji bezbednosnih službi, Vujačić je blizak ljudima iz škaljarskog klana i za njih je i njima bliske grupe odrađivao poslove.

Milo Ilić ubijen je 29. aprila usred dana, a istraga je pokazala da je bio upleten u poslove sa kavačkom kriminalnom grupom.

Kurir.rs/Beta Foto: Vijesti/Jelena Jovanović