Foto: AP

KEŠ

OTKUCAO AL BAGDADIJA, A SADA ĆE ZARADITI BOGATSTVO: Insajder koji je pomogao da se likvidira vođa Islamske države dobiće nagradu od 25 miliona dolara! (VIDEO)

Insajder iz Islamske države čije su informacije dovele do akcije u kojoj je stradao Abu Bakr al Bagdadi, lider Islamske države, dobiće najverovatnije 25 miliona dolara nagrade, na koliko je bila ucenjena glava vođe džihadista!

Planeta
> 09:30h

Identitet insajdera, koji je bio blizak Al Bagdadijev saradnik, nije saopšten, a mediji u SAD prenose da se najverovatnije radi o pripadniku džihadista kurdske nacionalnosti.

On je otkrio tačnu lokaciju gde se Al Bagdadi nalazi, kao i to da ekstremista uvek na sebi nosi samoubilački pojas i da mu je skrovište prepuno skrivenih eksplozivnih naprava.

Vašington post prenosi da je insajder bio u skrovištu sa Al Bagdadijem kad je došlo do akcije američkih specijalaca u kojoj je Al Bagdadi, sateran u tunel bez izlaza, aktivirao eksploziv iz samoubilačkog pojasa usmrtivši sebe i svoje troje dece.

Insajder je otkrio i tačan raspored prostorija u skrovištu, što je dodatno pomoglo američkim specijalcima, koji u akciji protiv najtraženijeg teroriste na svetu nisu imali gubitaka.

Kurir.rs / Foto: AP