Foto: EPA / Boris Pejović

raspisali potragu

VILOTIJEVIĆ (27) PRETUKAO MLADIĆA ČIM JE PUŠTEN IZ PRITVORA: Naneo mu teške povrede, Nikšićka policija traga za njim!

Nikšićka policija raspisala je potragu za Vladimirom Vilotijevićem (27) iz Nikšića zbog sumnje da je naneo teške telesne povrede jednoj osobi (u pitanju je mladić) u lokalu Noris. Vilotijević je nedavno pušten iz pritvora koji mu je bio određen zbog ranjavanja sugrađanina, piše Dan.

Crna Gora
> 12:51h

Zbog predmetnog događaja, u cilju utvrđivanja svih činjenica, policija potražuje Vladimira Vilotijevića. Povodom navedenog događaja juče je uhapšen i Miloš Vujović. Dalje mere i radnje se sprovode u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom.

Vilotijević je aprilu ove godine uhapšen zajedno sa bratom zbog sumnje da su počinili krivično delo ubistvo u pokušaju. Iz policije je Danu saopšteno da postoji sumnja da su braća Vladimir i Marko Vilotijević nožem izboli sugrađanina Dušana Vučkovića, zvanog Lili (37).

Osumnjičeni su identifikovani i uhapšeni samo sat vremena nakon incidenta. Predati su višem državnom tužiocu, koji im je odredio zadržavanje do 72 sata.

foto: Profimedia

Nakon toga su sprivedeni sudiji za istrage Višeg suda u Podgorici, koji im je odredio pritvor do 30 dana. Nije poznato kada je i zbog čega Vladimiru Vilotijeviću ukinut pritvor.

Braća Vilotijevići su tokom saslušanja u policiji i tužilaštvu negirali da su ranili Vučkovića. Do incidenta je tada došlo na raskrsnici ulica Vuka Karadžića i Novice Cerovića u Nikšiću.

Prema preliminarnim rezultatima istrage, pokušaju ubistva je prethodila svađa. Vučković je primljen u nikšićku bolnicu, gde mu je konstatovana ubodna rana u predelu leđa. Nakon što mu je pružena medicinska pomoć, otpušten je na kućno lečenje.

foto: Profimedia

Marko i Vladimir Vilotijević nedavno su dospeli u žižu javnosti kada su objavljeni delovi optužnice protiv Ranka Radulovića, kojeg je tužilaštvo označilo kao vođu kriminalne organizacije osumnjičene za planiranje više ubistava.

Kako se navodi u optužnici, Radulović je planirao da ubije i braću Marka i Vladimira Vilotijevića, a na spisku za odstrel našli su se zbog krvne osvete i sukoba od ranije.

Kurir.rs/In4s.net/Dan

Foto: EPA / Boris Pejović