Foto: Profimedia

poslušajte ih

FRANCUSKINJE SU SIMBOL LEPOTE I STILA: Ovo je 9 tajni koje samo one znaju, a zbog kojih tako dobro izgledaju!

Žena

Francuskinje to rade kako treba. Proučite savete Francuskinja uz koje postižu vrhunski nivo "je ne sais quoi". Saznajte koje su sve tajne lepote Francuskinja koje samo one znaju.

1. pravilo: prvo koža, zatim šminka

Dobra nega kože mnogo je bolja od skrivanja iza maske od šminke.

Dobar savet: pre nego što počnete da menjate svoje proizvode i beauty rutine, morate dobro da pogledate kako postupate sa svojim telom jer to se neizbrisivo odražava na kvalitetu vaše kože. Razmislite o navikama koje mogu uticati na vašu kožu - poput ishrane, putovanja i okolnih faktora - a zatim primenite svoje omiljene preparate.

foto: Profimedia

2. pravilo: poboljšajte svoje odlike

Budite svoji! U Francuskoj uče kako se brinuti o onome što imamo, što nam je dala majka priroda. Zato ne rade fen frizure, ali nikad ne preskaču balzam i masku za kosu. Kad je u pitanju održavanje sjaja kože, male su im stvari najvažnije. Ne rade puno tretmana i ne nanose puno hemije po licu, ali svake nedelje rade tretman čišćenja lica i jedu zdravo.

3. pravilo: manje će uvek biti više

Ponovite za nama: manje. je. više! Pridržavajte se jednog beauty-poteza kako ne bi preterali. Ako nosite crveni ruž, onda nemojte stavljati puno podloge na svoju kožu. Ako radite "smokey eyes", neka vam kosa ne bude savršeno isfrizirana.

4. pravilo: postavite sopstvene standarde

Definišite lepotu na svoj način: Imate pravo na rutinu lepote koja vama pomaže da lepo izgledate i osećate se lepo. Za lepotu postoji mnogo više od onoga što je u trendu pa ne postoji jedan način ili pravi način da budete lepi, a način na koji se osećate, bez obzira na svoje godine, još je važniji od toga kako izgledate.

5. pravilo: briga o sebi je lepa

Odvojite vreme za "maženje i paženje", bilo da je reč o kupki sa mehurićima ili stavljanju maske za lice. Lepota je nešto što vam pruža zadovoljstvo. Kad se osećate dobro, uvek izgledate dobro.

foto: Profimedia

6. pravilo: pronađite ravnotežu, a ne savršenstvo

Ne trudite se toliko. Ponekad je to lakše reći nego učiniti, ali držite se toga. Kad je u pitanju kosa neka je lepa, čista i sjajna, ali pomalo neuredna. Tako i koža: ona mora biti superzdrava i sveža, ali malo nesavršena, inače izgleda lažno.

7. pravilo: koristite lepotu koja vas okružuje

Postoji velika šansa da imate resurse u sopstvenom dvorištu ili možda u ostavi. Francuskinje rade maske za lice od meda ili zgnječenog voća, zašto ne bi i vi?

8. pravilo: živite najbolje svaki dan

U Francuskoj ćete često sresti žene u običnim kratkim majicama i sa neurednom kosom, a ipak s neverovatnim, savršenim crvenim ružem i visokim petama. Možda su bile u prodavnici ili su išle u školu da pokupe svoju decu, a nosile su to. Bez obzira gde se nalaze te žene, one se sređuju za sebe.

9. pravilo: budite odvažni

Dve reči: crveni ruž i sjaj! To su dva najbolja načina da svom izgledu odmah dodate neku dramu - ako pitate Francuskinje.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto: Profimedia