Foto: Profimedia

Nema predaje

SRBIN ŽELI DA OPET BUDE NAJBOLJI: Nole i ne pomišlja na penziju! (FOTO)

Ćeraćemo se još Novak Đoković pred početak Završnog masters turnira u Londonu, koji počinje ovog vikenda, obelodanio da još nema nameru da prestane da igra tenis

Tenis
> 08:13h

Drugi reket sveta Novak Đoković izjavio je da ćemo ga još dugo godina gledati na teniskim terenima i da nema još nameru da se penzioniše jer i dalje uživa u sportu koji mu je doneo toliko radosti tokom karijere.

Noletova profesionalna karijera traje punih 16 godina, a za to vreme osvojio je 77 turnira, od toga čak 16 trofeja na grend slemovima. Osvajač je bronzane medalje na OI u Pekingu (2008) i pobednik Dejvis kupa sa reprezentacijom Srbije (2010).

- Još dugo bih voleo da igram tenis. Ne znam tačno koliko dugo, ali želim da to potraje. Tako da se nadam da ćete me gledati još mnogo godina - kazao je Novak Đoković.

foto: EPA

Ipak, najbolji srpski teniser ističe da su mu u ovom trenutku prioritet deca, sin Stefan i ćerka Tara. Voli da što više vremena provodi sa njima i da bude uz njih dok odrastaju.

- Da budemo iskreni, nemam nikakvu obavezu da i dalje igram. Mogao bih sve da napustim koliko sutra. Otac sam dvoje dece, od kojih jedno već ima pet godina. Voleo bih da više vremena provodim s njima. Ipak, i dalje sam motivisan da se takmičim - zaključio je Novak Đoković.

Prvi reket sveta počeo je pripreme za predstojeći Završni masters u Londonu, koji počinje u nedelju, 10. novembra.

ATP lista CILJ JE PRVO MESTO

Novak Đoković, ako želi da ponovo bude prvi na ATP listi, mora da osvoji Završni masters u Londonu, a da Rafael Nadal ne uđe u finale. Nole može takođe da ponovo izbije na čelo i ako uđe u finale, a da Španac dobije samo jedan meč u grupi i da se ne domogne finala.

Masters u Londonu U NEDELJU SA BERETINIJEM

Novak Đoković prvi meč na Mastersu u Londonu igra u nedelju od 15 časova protiv Matea Beretinija. Inače, srpski igrač se nalazi u grupi zajedno sa Rodžerom Federerom i Dominikom Timom. Drugu grupu sačinjavaju Rafa Nadal, Aleksandar Zverev, Danil Medvedev i Stefanos Cicipas.

(Kurir.rs / Milan Nastić / Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: