Foto: Priavatna arhiva

SJAJNO!

DŽUDO SPEKTAKL U TEMIŠVARU: Održan Kup šampiona Evrope u Rumuniji!

U subotu 09.11.2019. godine džudo klub Feniks iz Temišvara bio je domaćin prvog Kupa Šampiona Evrope u džudou za starije pionirke (devojčice mlađe od 15 godina) uz izuzetno bogati nagradni fond.

Ostali sportovi

Srbiju je predstavljao DžK Lokomotiva iz Vršca koji je bio pojačan sa dve takmičarke iz Pančeva i to Andrijanom Krtenić (- 40 kg) članicom DžK Jedinstvo iz Kačareva i Milicom Sekulović (-44 kg) članicom DžK Dinamo iz Pančeva.

Karakteristika ovog takmičenja je to što su svaku ekipu predstavljale po 8 takmičarki po meču, a samo sastavu je moglu biti do 16 takmičarki.

Posle iscrpljujućih eliminacionih borbi i četiri meča u finalu su se sastale ekipa domaćina i naša Lokomotiva, meč je završen nerešenim rezultatom 4-4 i žreb je odlučio da se jedan meč ponovi u kojoj je pristrasnom odlukom sudije pobedila rumunska ekipa.

Svojim radom, naše sugrađanke su doprinele visokom plasmanom srpske ekipe tako što je Andrijana Krtenić u 4 meča ostvarila dve pobede i dva poraza, dok je Milica Sekulović završila 5 mečeva sa skorom od 4 pobede i 1 poraza.

Andrijana Krtenić nam je rekla: "Drago mi je da sam dobila poziv za jedno ovakvo takmičenje i da sam svojim radom doprinela osvajanju drugog mesta i srebrne medalje."

Milica Sekulović nije krila svoje nezadovoljstvo: "Prvi put radim neko ekipno takmičenje i to na ovakovom nivou, to predstavlja veliku čast za mene, ali i veliku obavezu. Krivo mi je što nismo prve, jer to smo zaslužile na tatamiju."

Biktor Ožegović trener ekipe je izjavio: "Da nam je neko na početku turnira ponudio drugo mesto oberučke bi prihvatili, ali bili smo tako blizu zlata, da je bilo malo više sreće u žrebu prilikom odlučujuće devete borbe. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim devojčicama koje su danas uspešno predstavljale Srbiju na ovom izuzetno jakom turniru"

Bojan Đekić vođa ekipe je dodao: "Ovako pristrasno suđenje odavno nisam video, mi imamo zlatne devojke i ponosni smo na njih, one su budućnost srpskog džudoa. A "krađa" u režiji sudija i favorizovanje domaćeg tima se najbolje odslikava u tome što su predstavnice Nemačke sve vreme finala gromoglasno navijale i uzvikivale SRBIJA SRBIJA."

Prvo mesto i nagradu od 1000€ osvojio je predstavnik Rumunije, drugo mesto i nagradu od 700€ je pripalo ekipi iz Srbije, dok je treće mesto i 400€ osvojila ekipa iz Nemačke.

Kurir sport