Foto: Dado Đilas

Iskrena podrška

SRBIJU VEČERAS (20.45) BODRE SAMO MALIŠANI: Decu ne smete da razočarate! (FOTO)

Igrajte za njih „Orlovi“ će zbog kazne UEFA na stadionu „Rajko Mitić“ imati uz sebe samo klince do 14 godina u meču 7. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Luksemburga

Fudbal
> 10:31h

Šanse su minimalne, ali motiv ogroman. Razlog je prost - deca! Fudbaleri Srbije igraju večeras meč 7. kola kvalifikacije za Evropsko prvenstvo protiv Luksemburga na stadionu „Rajko Mitić“ (20.45). Zbog kazne UEFA na tribine će moći da uđu samo deca do 14 godina.

Iskrena dečačka podrška ne sme da bude prokockana. Svi koji budu večeras na stadionu iskreno vole naše fudbalere i u njima vide svoje idole. Zato je isključeno da izabranicima Ljubiše Tumbakovića manjka motiv ili da izađu na teren tek da odrade posao. Potrebno je više. Potrebno je prikazati toj dečici lep i borben fudbal i dati im razlog da kažu roditeljima:

- Mama, tata, hoću opet na utakmicu Srbije!

Prvi golman našeg tima Marko Dmitrović srećan je zbog onoga što će čuti sa tribina.

- Premijerno ću se susreti sa mališanima na tribinama. Dobro je kad stadionom odzvanja dečji glas. Novim generacijama biće doživljaj da prisustvuju utakmici. Ne sumnjam u lep ambijent - rekao je Marko.

Luksemburg je nekada bio reprezentacija za popravljanje gol-razlike. Sada je to izuzetno nezgodan tim, koji zahteva maksimalan pristup.

- Nema opuštanja! Ukoliko budemo na našem nivou, neće biti problema. Oni mogu da budu neugodni, to su nam pokazali u prvoj utakmici, kada su imali svoje šanse - poziva i na oprez Dmitrović.

Priželjkujemo čudo Gledamo u Portugal

LITVANCI, PREŽIVITE RONALDA I STIŽE VAM NAGRADA FSS!

Svedoci smo brojnih čuda u svetu fudbala. E, kad bi se još jedno takvo desilo večeras u Lisabonu... Portugal dočekuje Litvaniju u meču koji je za njih, ali i Srbiju, od velikog značaja.

Litvancima taj meč ne znači rezultatski, ali sam motiv je igrati protiv šampiona Evrope i velikog Kristijana Ronalda. Uz to, kako smo ekskluzivno otkrili, Litvance čeka bogata premija od Srbije ako pomrse račune Portugalcima. Dovoljno za razlog da izginu na terenu i iznenade moćnu selekciju sa Pirineja.

Ne štimaju baš najbolje stvari u selekciji Portugala. To se najbolje videlo na meču protiv Ukrajine, gde su Kristijano i drugovi delovali kao razbijena banda na terenu. E sad, „samo“ je problem što za rivala u preostala dva kola imaju slabije selekcije. Čini se da je za nijansu veća šansa da ih iznenadi Litvanija nego Luksemburg u poslednjem kolu.

foto: Profimedia
foto: EPA, Profimedia

Srbija večeras (20.45) čeka Luksemburg, ali se ne nada mnogo plasmanu na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije. Ipak, ne bi smela da se obruka protiv znatno slabijeg protivnika. Kvota na pobedu Orlova bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 1,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Srbija - Luksemburg.

Kurir.rs / Miloš Bjelinić

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: