Foto: EPA/WILL OLIVER

ATP TRKA

SADA JE SVE JASNO: Zbog samo 40 bodova Đoković mora da osvoji Masters, da bi ponovo bio svetski broj 1! Nadal ne sme dalje od polufinala! (FOTO)

Rafael Nadal je uspeo da se spase sa ivice provalije i da pobedi Danila Medvedeva, čime je vratio prednost u odnosu Novak Đokovića na 640 poena, koliko je bilo pre početka turnira

Tenis
> 10:33h

Srpski teniser je pobedom u prvom kolu nad Beretinijem i porazom Španca od Zvereva nadoknadio 200 poena, ali je nažalost već u drugom kolu to uspeo da prospe.

Poražen je od Dominika Tima posle atomskog tenisa, a Nadal je uspeo da se spasi nakon što se susreo sa meč loptom protiv Danila Medvedeva na 5:1 u trećem setu.

Razlika je ponovo ista, ali je i manje mečeva do kraja, samim tim i manje je bodova u opticaju.

Da podsetimo, svaka pobeda u grupi nosi 200 poena, u polufinalu 400, a u finalu još 500 bodova.

Novak i dalje može da bude prvi, a evo i kako.

foto: Profimedia, EPA

Nadal ispada tako što gubi od Stefanosa Cicipasa ili tako što je najslabiji u potencijalnom krugu sa Grkom i Zverevim i i završava takmičenje zbog najslabijeg set količnika.

Novak dobija Rodžera Federera i prolazi u polufinale, a nakon trijumfa u polufinalu mora da savlada i rivala u finalu zbog samo 40 ATP bodova.

Dakle, titula je neminovnost!

U drugoj varijanti, prolaze i Đoković i Nadal.

Obojica igraju polufinale (verovatno ne jedan protiv drugog), a Đoković se vraća na prvo mesto samo u slučaju da Rafa bude poražen u polufinalu, a naš as osvoji turnir.

U svim ostalim scenarijima španski teniser ostaje na prvom mestu na ATP listi, na kraju godine.

Teniski klasik večeras (21.05) na završnom Mastersu u Londonu. Đoković protiv Federera u direktnom dvoboju za prolaz u polufinale. Ko izgubi, ide kući. Kvota na Novaka je 1,40, dok pobeda Federera nosi kvotu 2,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Đoković - Federer.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: