Foto: Profimedia

bivša ljubavnica

BERLUSKONI JE TOPLES MANEKENKU UVUKAO U POLITIKU A SADA MU ONA OTIMA STRANKU: Lepa Mara već ima podršku trećine poslanika a Salvini im je kamen spoticanja!

Na političkoj sceni Italije došlo je do novog sukoba koji je privukao veliku pažnju javnosti, a u centru pažnje su Silvio Berluskoni (83), bivši premijer, i Mara Karfanja (43), jedna od njegovih ljubavnica i bivša ministarka za jednakost.

Planeta

Naime, Karfanja je rešila da preotme stranku Berluskoniju, koji je u četiri navrata bio premijer Italije i koji je ostao upamćen po bunga-bunga žurkama.

foto: Profimedia

Vreme mu prolazi

Kako prenosi britanski Tajms, Karfanja je počela da agituje u partiji jer se ne slaže sa Berluskonijevom odlukom da se udruži sa Mateom Salvinijem, liderom antiimigrantske Lige, bivšim ministrom unutrašnjih poslova i zamenikom premijera.

"Italiji je potrebna jaka stranka desnog centra koja ne promoviše mržnju i netoleranciju" poručila je Karfanja u poruci na Tviteru.

foto: Profimedia

Svestan da sve više gubi podršku u stranci, Berluskonija je ova poruka na društvenim mrežama naterala da se javno oglasi:

"Forca Italija nije pomoćni točak za gospodina Salvinija, niti će biti" rekao je Berluskoni.

Izvori bliski stranci navode da Mara Karfanja, koja je sa Berluskonijem blisko sarađivala od 2008. do 2011. i koja je navodno bila jedna od njegovih ljubavnica, ima podršku gotovo trećine poslanika iz partije. Naime, Forca Italija u Donjem domu parlamenta ima 104, a u Senatu 57 poslanika i treća je po snazi pojedinačna politička stranka u zemlji posle Lige i Demokratske partije.

Podrška poslanika

Karfanju, prema nezvaničnim informacijama, podržava oko 50 poslanika i može se očekivati da nastavi sa pritiscima na Berluskonija, čije vreme u politici prolazi. Ona je tokom boravka u vladi bila jedan od najglasnijih zagovornika pooštravanja kazni za sve vidove kriminala, jer je u rodnom Salernu bila tri puta meta uličnih pljačkaša. Za sebe je govorila da je antifeministkinja, jer sloboda ne zavisi od nezavisnosti, već od pravila i discipline.

foto: Profimedia

Razgolićene fotke

ZALUDELA BERLUSKONIJA

Karfanja je 1997. učestvovala na izboru za mis Italije i osvojila je šesto mesto. Nakon toga započinje da radi na jednoj od Berluskonijevih televizija. Odnos se produbljuje kada Berluskoni seksepilnu crnku bez političkog iskustva ubacije u vladu i daje joj ministarsko mesto. U januaru 2007. njih dvoje su bili u centru pažnje javnosti nakon što je Berluskoni javno izjavio: „Da nisam već oženjen, oženio bih se Marom Karfanjom momentalno.“ Zbog toga je njegova supruga Veronika Lario tražila i dobila javno izvinjenje preko štampanih medija. Berluskoni i Lario su se razveli 2010. i on je trenutno u vezi sa Frančeskom Paskale, od koje je stariji 48 godina.

Kurir.rs / Foto: Profimedia