Foto: EPA/AP

ima neka tajna veza

I ASAD SUMNJA U ZVANIČNE VERZIJE: Džefri Epstajn je ubijen, znao je mnoge tajne! Evo šta se krije iza likvidacija bin Ladena i Bagdadija! (VIDEO)

"Osnivača Belih šlemova Džejmsa Le Mezurijea verovatno su ubili agenti po nalogu CIA ili uz direktnu umešanost Agencije", rekao je sirijski predsednik Bašar al Asad.

Planeta
> 21:16h

Asad se dotakao još nekoliko čudnih smrti. Smatra da postoji veza između smrti Džefrija Epstajna, milijardera pedofila, i Abu Bakr al Bagdadija, nekadašnjeg lidera Islamske države.

"Američki milioner Epstajn je ubijen, a kažu da je počinio samoubistvo u zatvoru. Međutim, ubijen je jer je znao dosta bitnih tajni mnogih važnih ljudi, u vrhu Amerike i Britanije, a verovatno i drugih zemalja. A sada je ubijen i osnivač Belih šlemova, koji je ceo život proveo sa NATO u Avganistanu, Kosovu, Iraku i Libanu", kaže sirijski predsednik.

foto: Profimedia

"Svi znamo da su Beli šlemovi deo Al Kaide.Verujem da su bin Laden i Bagdadi ubijeni jer su znali mnoge tajne. Kad su odigrali svoje uloge, postali su teret", dodao je Asad.

Smatra da je Le Mezurijeova smrt delo CIA.

Džejms Le Mezurije foto: Youtube/Printscreen

"Jasno, ovo je delo tajnih službi, ali kojih? Kada govorimo o zapadnjačkim tajnim službama generalno, to nisu službe suverenih država, već ogranci glavne obaveštajne službe - CIA. Veoma je moguće da su turske službe obavile zadatak po nalogu stranaca", uveren je Asad.

foto: Profimedia

Sirijski predsednik misli da je osnivač Belih šlemova radio na biografiji i memoarima o svom životu što je neprihvatljivo.

"Ovo je pretpostavka, ali veoma ozbiljna, s obzirom na to da druge opcije za sada ne deluju ubedljivo", kazao je.

foto: Profimedia

Organizacija Beli šlemovi osnovana je u Siriji 2014. godine, a u žižu javnosti je dospevala objavljivanjem kontroverznih snimaka i fotografija koje su, navodno, dokazivale napade koje izvodi sirijska vlada.

Kurir.rs/Almasdarnews.com Foto: AP/EPA