Foto: AP

mislili da je lud

ODEŠ IZ BARSELONE U ZAGREB I PROSLAVIŠ SE: Dani Olmo zapanjio svet svojom odlukom i sjajnim igrama za Dinamo! (VIDEO)

Dani Olmo je šokirao fudbalski svet kad je 2014. godine napustio Barselonu i prešao u Dinamo iz Zagreba.

Fudbal
> 14:26h

Mnogi su mu se podsmevali u to vreme, a danas je tema broj jedan u Španiji.

Prvo je sa mladom reprezentacijom postao evropski prvak, zatim je dobio poziv u seniorsku selekciju, a usput je zapalio Evropu igrajući za Dinamo. U Barseloni su mislili da je lud.

"Svi su bili zaprepašćeni, ali znao sam da nigde neću uspeti kao u Dinamu. Naime, tamo su mi garantovali da ću posle godinu dana biti u prvom timu, a već posle tri meseca su me prekomandovali. To je bila rizična odluka, naravno, mogao sam da propadnem, ali na kraju se sve dobro završilo", priča Olmo posle debija i gola protiv Malte.

foto: EPA/MIGUEL A. LOPES

Bilo je spekulacija da će zaigrati za Hrvate.

"Zvali su klub iz saveza, Dinamo me obavestio, ali sam odmah odbio, u obzir dolazi samo Španija", kaže momak koji će igrati i protiv Rumuna. Dokle će ostati u Dinamu? "To je teško reći, klub se pita, do leta sigurno", dodaje jedan od najtalentovanijih igrača Evrope. Svi veliki klubovi se interesuju za njega. Dolazi li Barsa u obzir? "Ništa ne isključujem", sve je moguće, kaže Olmo koga će Dinamo prodati za balkanski rekord, sigurno je da ispod 40 miliona evra neće napustiti Zagreb.

Kurir sport