MUSAKA MOŽE DA SE NAPRAVI I BEZ KROMPIRA! Evo koje povrće je odlično u kombinaciji sa mlevenim mesom: Postupak je isti, a recept će vas oduševiti!

Profimedia

Poznati ukus musake, nešto je što većina voli, ali postoji način da malo "osvežite" poznatu kombinaciju. Umesto krompira, predlažemo vam da koristite kupus, a evo recepta.

Sastojci:

  • 1 kg kiselog kupusa ribanca
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1/2 šolje pirinča
  • glavica crnog luka
  • jaje + 2 žumanceta
  • 2 dl kiselog mleka
  • malo mleka
  • so, biber

Priprema:


1. Kupus ispržite. Pirinač skuvajte u slanoj vodi i ocedite. Meso ispržite sa lukom, posolite, pobiberite i ohladite, pa dodajte jaje.

2. U zemljanu posudu ili tepsiju ređajte kupus, pirinač, meso dok ne potrošite materijal i završite s kupusom.

3. Preliti mešavinom od kiselog mleka i žumanaca, sa malo mleka. Pecite na umerenoj vatri oko 60 minuta, dok kupus na vrhu nepostane smeđ.

Profimedia 
foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto: Profimedia