Foto: Starsport©

GLAVOBOLJA ZA TUMBAKOVIĆA

BRUKA I SRAMOTA ORLOVA: Srbija GORA od Luksemburga i Andore! Evo šta je osnovni uzrok neuspeha u kvalifikacijama

Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, jer je u Grupi B kvalifikacija zauzela treće mesto sa 14 bodova.

Fudbal

"Orlovi" su uspeli da savladaju samo autsajdere Litvaniju i Luksemburg po dva puta i izvuku po bod protiv Ukrajine i Portugala.

Pritom, imaju gol-razliku 17:17!

Podatak koji "bode oči" je da je naša reprezentacija na osam utakmica primila 17 golova, što je više od dva po meču! Upravo tu treba tražiti uzrok neuspeha u ovom ciklusu.

I dok je selektor bio Mladen Krstajić i sada kada je na toj poziciji Ljubiša Tumbaković mreža nam se trese i trese...

Poređenja radi, Luksemburg je primio 16 golova! Andora u grupi sa, između ostalih, svetskim šampionom Francuskom - 18, ali sa utakmicom više od Srbije, pa u proseku joj se manje tresla mreža nego "orlovima".

Da li je moguće da ćemo se u bilo kojoj kategoriji porediti sa takvim selekcijama?!

"Orlovi" su od Ukrajine primili sedam golova u dve utakmice, od Portugala pet, od Luksemburga tri, pa čak im je i nejaka Litvanija dala dva!

Nedopustivo!

Tumbaković, otkako je seo na klupu, uporno menja ne samo zadnju liniju, već i njeno obezbeđenje (dva zadnja vezna), ali dobitnu kombinaciju ne nalazi.

Konkretno, danas protiv Ukrajine, pred golmanom Rajkovićem bili su Milenković, Nikola Maksimović, Kolarov i Rodić, a ispred njih Gudelj i Nemanja Maksimović, koga je kasnije zamenio Milivojević.

I konstantno se isto dešava. Protivnički napadači stalno ostaju usamljeni i neometani prilikom izvođenja završnog udarca. Otuda ne čudi što "orlovi" ne mogu da sačuvaju svoju mrežu.

Zadnja linija je najosetljiviji deo tima i najteži za uigravanje. Zato ostaje velika briga kako je ukomponovati do kraja marta, kada će Srbija igrati u baražu za Evropsko prvenstvo.

(Kurir sport)