Foto: Printscreen/Facebook

JEZIVO

JELA JE JEDNU BOMBONU I POLA KEKSA DNEVNO! Prijatelji su joj rekli da je DEBELA, ona zbog toga prošla kroz PAKAO (FOTO)

Žena

Medason Fulkner iz Belfasta imala je samo 40 kilograma nakon godinu dana stroge dijete koju je sama izmislila. Ona je jela samo jednu bombonu i pola keksa dnevno.

Nije znala ništa o poremećajima u ishrani, a imala je samo jednu želju - da smrša i to nakon što su joj prijatelji rekli da je debela!

- Bilo je nekoliko komentara od ljudi da sam debela i da bi zaista trebalo da smršam. Poverovala sam u to jer sam mislila da su mi prijatelji - rekla je Medason.

Njena majka Kimberli Nejl je izjavila da je prvo primetila da Medason donosi ručak koji je nosila u školu nazad kući, a za vreme večere krila se u svojoj sobi i bacala hranu u smeće.

Devojčica je počela da oseća vrtoglavice u školi, a to je nateralo njenu majku da je odvede kod doktora koji nije primetio poremećaj u ishrani već ju je poslao na skener mozga.

Medason nije ništa preduzimala sve dok se nije onesvestila u školi jer su jetra i bubrezi počeli da joj otkazuju.

Nakon toga, morala je da bude na strogom režimu ishrane. Jela je na svaka dva sata i ležala u krevetu kako bi vratila kilograme. Majka tvrdi da kućno lečenje nije pomoglo jer se Medason osećala bespomoćno i pokušala da oduzme sebi život čak tri puta.

Napokon je odlučila da ode u kliniku za poremećaje u ishrani nakon što je dve nedelje bila potpuno bez hrane.

Sada Medason studira, vratila je težinu i kaže da ima strah od poremećaja u ishrani. Skupila je novac koji je donirala klinici u kojoj se lečila i koja joj je pomogla da ostane živa. Želi da postane medicinska sestra.

Kurir.rs/Foto: Printscreen/Facebook